Dagelijks leven

06 mei 2019 door Hour of Power

Jesus.net trekt dagelijks 180.000 bezoekers, Jan-Willem Bosman vertelt waarom

Jan-Willem Bosman is initiatiefnemer van Jesus.net. Een website waar dagelijks 180.000 bezoekers komen. 7.000 van die bezoekers geven dagelijks aan dat ze verder willen met Jezus. "Wat wij proberen is in te gaan op de behoefte van mensen. Bijvoorbeeld iemand die met zelfmoordgedachtes rondloopt, die koppelen we dan aan de juiste vrijwilliger die vervolgens het gesprek aangaat met deze persoon," zegt de bevlogen webmaster. 

Google
We hebben 86 partners in verschillende landen en we proberen de website bovenaan de zoekpagina's van Google te krijgen. Ik vergelijk het altijd met Paulus. Toen Paulus het evangelie wilde delen ging hij naar de plek waar de mensen in die tijd kwamen om wijsheid te vinden, de Areopagus. Nu gaan mensen naar Google omdat ze antwoord willen op een vraag. Ze stellen voornamelijk rechtstreekse geloofsvragen: 'Wie is Jezus? Hoe kan ik bidden? Waarom zou ik de Bijbel lezen?'. Dat soort vragen stellen de mensen massaal," vertelt Jan-Willem. 

Controle
Als Bosman gevraagd wordt naar zijn drijfveren komt ook een moeilijkere periode naar voren. "Ik had een periode lang heel hard gewerkt. In een vakantie liep ik toen tegen mijn grenzen aan. In die periode was ik ook bezig met de plek die God had in mijn leven. Ik heb toen gezegd: 'God U mag de controle overnemen in mijn leven'. Drie dagen later ging het bedrijf waar ik werkte failliet. Normaal gesproken zou ik daar enorm van slag door raken. Nu niet. Kort daarna kreeg ik een baan bij de EO en heb ik met dit initiatief mogen starten," getuigt Jan-Willem over het wonderlijk ingrijpen van God in zijn leven.

Hulpverlening
Jan van den Bosch vraagt de bedenker van Jesus.net naar de verantwoordelijkheid die hij op zich draagt als mensen met urgente zaken als zelfmoordgedachten bij hen aankloppen. "Dat zijn moeilijke dingen inderdaad, zoiets ligt echt op het terrein van de hulpverlening. Daarom ben ik superblij dat we een samenwerking hebben met 113 waaronder de website ikwildood.nl. We proberen niet de hulpverlener te zijn. We kijken naar de vraag achter de vraag en proberen mensen dan door te verwijzen naar de juiste instantie," antwoordt Jan-Willem. 

"Ik merk dat ik niet meer bang ben voor de toekomst. Vroeger als jongetje was ik bang voor de toekomst. Ik dacht: 'Wat gaat er gebeuren als ik dood ga?' Ik was echt bang voor het zwarte gat. Weten dat er na de dood een leven is met Jezus voor altijd geeft mij zoveel plezier en blijdschap. Een ander ding waar ik blij om ben: ik heb het mooiste werk dat er is!" zegt de initiatiefnemer van Jesus.net tot besluit. 

Jesus.net bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd! Wil je hierbij aanwezig zijn dan kun je hier je tickets bestellen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify