seks voor het huwelijk

Dagelijks leven

08 mei 2019 door Jeffrey Schipper

'Ik heb altijd seks willen bewaren voor het huwelijk, maar daar in deze relatie totaal niet naar gehandeld'

'Ik zit enorm ergens mee. Ik heb een vriend, nu bijna een jaar. Ik heb altijd seks willen bewaren voor het huwelijk, maar daar is in mijn relatie totaal niet naar gehandeld. Ik voel me nu echt verloren en weet niet wat ik moet doen,' aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Ds. G. J. Noordermeer geeft advies.

De hersteld hervormde predikant uit Sint-Annaland vraagt allereerst hoe het met de vragensteller gaat. "Ik hoop dat alles in wat rustiger vaarwater is gekomen en dat je wat nuchterder naar dit alles kijkt. Het is namelijk heel wat wat je schrijft.

De inhoud van jouw relatie grijpt mij erg aan. Je hebt al bijna een jaar met deze vriend een relatie, maar je weet niet of je hem wel leuk vindt en dat jouw hele relatie al onzeker is. Als je hier al die tijd mee zit, waarom heb je dan ingewilligd om seksuele gemeenschap met hem te hebben? Waarom ben je überhaupt met hem een relatie aangegaan? Wat trok je naar hem toe? Wist je toen ook al van die lange relatie met een ander en wat daar toen geschied is?

Ik stel je deze vragen bewust. Toen Adam en Eva in het paradijs het beeld van God verwoest hadden, kregen ze grote schaamte. Zo erg dat ze zich verstopten in de bosjes voor hun Maker. De HEERE riep ze echter tevoorschijn en ze moesten verantwoording aan Hem afleggen. In de weg van schuldbelijdenis moest de waarheid boven water komen.

In jouw geval is dat ook van toepassing. Samen schuldbelijdenis doen voor de HEERE en daarmee ook voor elkaar. Genesis 3 leert dat in die weg de HEERE ook de weg van herstel baant. Ook voor zonden met betrekking tot het zevende gebod heeft Hij Zijn Zoon willen geven, opdat een ieder die in Hem gelooft niet verderve maar het eeuwige leven hebbe.

Mijn advies aan jullie beiden:
1. Belijd beiden schuld voor de Heere en voor elkaar.
2. Waak en bidt opdat je niet opnieuw in verzoeking komt.
3. Investeer in elkaar zodat je hem wél leuk gaat vinden. Je bent door de HEERE op elkaars levenspad gebracht en je hebt hem al iets kostbaars van jezelf gegeven."

Lees hier het volledige antwoord van ds. G. J. Noordermeer.

Mag je nou wel of geen seks hebben voor het huwelijk? Voor veel christenen is dit een belangrijke vraag. Oscar Lohuis vindt het geen goed idee. Waarom? Bekijk deze videoserie van CIP.nl.

Lees ook: Seks voor het huwelijk: dit vindt relatiecoach Cocky Drost ervan.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify