Iran

Nieuws

07 mei 2019 door Patrick Goede

Iraanse minister geeft toe dat christendom groeit in zijn land

De Iraanse minister Mahmoud Alavi heeft in een toespraak aan verschillende sjiitische moslims toegegeven dat het christendom zich verspreidt over delen van het land. "Deze bekeerlingen zijn gewone mensen met gewone banen als verkoper," aldus Alavi volgens CBN.

De minister droeg de geestelijken die hij toesprak op om minder te kibbelen onderling. "We hadden geen andere keus dan deze mensen te vragen naar hun redenen om zich te bekeren. Een aantal zeiden dat ze op zoek waren naar een religie die hen vrede zou geven. We vertelden hen dat de islam een religie is van broederschap en vrede. Maar zij antwoordden daarop: 'We zien islamitsche sprekers negatief over elkaar praten. Als de islam een religie is van hartelijkheid naar elkaar toe dan moet dat ook tussen de geestelijken onderling te zien zijn.'

"Het is niet mijn verantwoordelijkheid om te onderzoeken wat de redenen zijn voor deze bekeerlingen als minister, maar het gebeurt voor onze eigen ogen," aldus de minister die verantwoordelijk is voor kennis. Iran is nummer 9 op de lijst van Open Doors als het gaat om christenvervolging. Wellicht is er een doorbraak aanstaande. 

Lees ook: Iraanse geestelijken bezorgd over populariteit christendom en Iran geeft miljoenen uit om de stijgende christelijke bevolking te verstikken.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify