Rehoboth Yerseke

Nieuws

06 mei 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. A. ten Brinke aanvaardt beroep hervormd Yerseke

De hervormde gemeente in Yerseke verwelkomt binnenkort een nieuwe predikant. Ds. A. ten Brinke heeft het beroep uit het Zeeuwse vissersdorp aanvaard. De Rehoboth was vacant omdat ds. A. L. Molenaar vorig jaar vertrok naar Bruinisse. Ten Brinke staat vanaf 2013 op de kansel in Goedereede.

Ook in de protestantse gemeente te Dronten gaat een nieuwe dominee aan de slag. Ds. mw. K. M. Zwerver heeft het beroep aanvaard en neemt afscheid van Raalte. De gereformeerde kerk (PKN) in Loenen aan de Vecht verwelkomt P. A. Pronk als predikant. De kandidaat uit Amsterdam gaat voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant.

De hervormde gemeente in Papendrecht (wijk Oost) moet verder zoeken naar een predikant, omdat ds. C. H. Hogendoorn heeft bedankt. De hervormde gemeente is op zoek naar een nieuwe predikant in verband met het emeritaat van ds. P. J. Teeuw. Hogendoorn is momenteel predikant in Katwijk aan Zee en bedankte onlangs ook voor een beroepen uit Hoevelaken (wijk Oost) en Ede (Sionkerk).

CIP.nl bezocht ds. P. J. Teeuw vorig jaar: "Soms denken kerkgangers dat een zwak geloof niet genoeg is".

Ds. C. J. Overeem denkt de komende tijd na over een mogelijk vertrek uit Zegveld. De hervormde predikant heeft een beroep uit Lelystad ontvangen. In Flevoland zoekt de kerkenraad een opvolger voor de vorig jaar naar Giessendam-Neder-Hardinxveld vertrokken ds. W. J. Westland. CIP.nl bezocht ds. Overeem in 2016: "Als 6-jarig jochie wilde ik al dominee worden".

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify