Mooi

06 mei 2019 door Patrick Simons

Petruskerk in Woerden viert vrijheid: "Voorproefje op de hemel"

Een bijzonder moment in de Petruskerk in Woerden. Christenen uit tal van verschillende kerken kwam er zondag samen om de vrijheid te vieren. Er werd vanuit de preekstoel zelfs met een Nederlandse vlag gezwaaid.

Het was volgens Paulien Vervoorn in ieder geval één groot feest. "We zongen een psalm, Opwekkingsliederen, een lied van Bob Dylan en iets waarvan ik niet eens weet waar het vandaan komt. We stonden, klapten, zaten en staken af en toe(voorzichtig?) een hand in de lucht. Ik heb nog nooit met zoveel enthousiasme de vrijheid gevierd. Ik heb het ervaren als een voorproefje op de hemel", schrijft ze op haar Facebookpagina.

"Hoe snel we vergeten we dat God machtig is..", vervolgt Vervoorn. "God weet gelukkig hoe we in elkaar zitten en bedenkt daar iets voor: Hij draagt Jozua op om een monument te laten maken dat hen eraan herinnert dat Hij het volk door de Jordaan leidde. Een monument in het kamp én Jozua maakt een momument in de Jordaan dat zichtbaar wordt in tijden van droogte. Want juist dan hebben we die tekens nodig."

"Tegenwoordig gebruiken we niet zo snel een stapel stenen. Eerder een foto, een collage of een schilderij. Of rond 4 en 5 mei een vlag. Gisteren hesen we 'm halfstok opdat we niet vergeten wat vrijheid heeft gekost."

"Vandaag zwaaide ik ermee. Als teken van het doorgeven van vrijheid."

"Als er op dat moment iemand binnen zou komen en zou vragen wat ik aan het doen was, zou ik vertellen over Gods trouw. Ik zou vertellen dat God met je meegaat. Dat Hij voor je uitgaat."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify