palestijn

Nieuws

06 mei 2019 door Patrick Simons

Meer dan 750 raketaanvallen op Israël: vier slachtoffers

Terwijl we in Nederland de vrijheid vierden, escaleerde de gespannen situatie in Israël voor de zoveelste keer. Vanuit Gaza werden er meer dan 750 raketten richting Israël gestuurd.

Dat zorgde tot nog toe voor vier Israëlische slachtoffers, onder wie een moeder en haar baby. Ook vielen er rond de 100 gewonden. Israël reageerde met bombardementen waarbij 24 Palestijnen zijn omgekomen. 15 hiervan zouden lid van Islamitische Jihad zijn, en 2 van Hamas, meldt het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). Daarnaast zijn 2 doden toe te schrijven aan mislukte raketlanceringen door Islamitische Jihad. Het door Hamas gerunde ministerie meldt ook 154 gewonden.

Sinds 2014 is de strijd in het Midden-Oosten niet meer zo hevig geweest als die weekeinde. Van de 750 raketten die op Israël werden afgevuurd is overigens het grootste gedeelte onderschept. Ook VN-secretaris-generaal Guterres heeft inmiddels gereageerd op de ontwikkelingen. Hij zei bezorgd de ontwikkelingen te volgen en veroordeelde de aanvallen met raketten. Palestijns media melden dat Israël en Hamas een staakt-het-vuren zijn overeengekomen in de Gazastrook.

Een Nederlands gezin dat van Rotterdam naar Nahal Oz verhuisde vanwege het toenemede antisemitisme in Europa, kreeg te maken met de gevolgen van de raketbeschietingen. Hun huis werd volledig verwoest.

Het lijkt overigens geen toeval te zijn dat binnen twee weken het Eurovisie Songfestival in Israël plaatsvindt. Het is ieder jaar opnieuw één van de meest bekeken televisie-evenementen ter wereld. Het lijkt er op dat de Palestijnen bewust dit moment hebben uitgekozen om aandacht van de internationale gemeenschap te wekken. Zowel Hamas als de Islamitische Jihad hebben reeds gedreigd om het bereik van de aanvallen naar Tel Aviv en vliegveld Ben Goerion uit te breiden. De kans is dus behoorlijk groot dat de situatie niet verder zal escaleren. Ook Israël is op het ergste voorbereid en heeft de grens van Gaza extra versterkt met onder andere tanks.

Overigens gaan er ook nog steeds geluiden op waarbij Europa, waaronder Nederland, met financiële steun (onbedoeld) deze aanvallen mogelijk maakt. 

Reacties

J
En hoe reageren de kerken hierop? Gisteren in beide kerkdiensten (lokaal) NIET voor de vrede van Israël gebeden of zelfs maar benoemd. Hoezo onopgeefbare verbondenheid PKN met Israël? Inderdaad terwijl wij hier onze vrijheid 'vieren" zitten honderdduizenden Joodse burgers in Israël in de schuilkelders. En toch! De God van Israël maat zijn belofte waar en blijft trouw aan Israël. Statenpsalm 98 vers 2.
REAGEER
Islamitische Jihad en Hamas gaan weer op de tour waar ze goed in zijn:

Geweld! En geweld zonder te discrimineren. Het is hun identiteit geworden. Doden elke Jood zonder onderscheid.

En Israël...., die mag proberen de (Islamitisch)terroristen, op te sporen en onschadelijk te maken en discriminerend wel, door de niet terroristen te omzeilen. Een helse klus!
REAGEER
Ben benieuwd hoelang de islamitische Jihad en Hamas hun geweld-verslaving kunnen weerstaan?

Een "staakt het vuren"..... voor hoelang?REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify