L. L. van den Dool

Nieuws

03 mei 2019 door Jeffrey Schipper

Nieuwe dominee voor hervormd Broek op Langedijk: L. L. van den Dool

De hervormde gemeente te Broek op Langedijk beschikt weer over een dominee. Proponent L. L. van den Dool (foto) uit Nederhemert heeft het beroep aangenomen. De gemeente was sinds 2015 vacant omdat ds. A. Hamstra naar Zuidland vertrok.

De Sionkerk in Ede moet verder zoeken naar een predikant, omdat ds. C. H. Hogendoorn heeft bedankt. De hervormde gemeente is op zoek naar een nieuwe predikant in verband met het emeritaat van ds. J. de Jong. Hogendoorn is momenteel predikant in Katwijk aan Zee en bedankte onlangs ook voor een beroep uit Hoevelaken (wijk Oost).

Ds. G. H. Molenaar heeft eveneens bedankt voor een beroep. De hervormde predikant had in Noorden ds. D. G. R. A. Beekman kunnen opvolgen, maar blijft trouw aan zijn gemeente in Doornspijk. Beekman ging vorig jaar in Ede aan de slag. Molenaar bedankte onlangs voor beroepen uit Sint Anthoniepolder en Woudenberg (wijk 1).

De protestantse gemeente in Garrelsweer-Winneweer-Wirdum verwelkomt een nieuwe dominee. Ds. mw. C. S. A. Minnaard-Muller heeft het beroep aanvaard en verlaat haar gemeente in Doezum. In de protestantse gemeente te Hoek gaat ds. mw. S. Ketelaar als deeltijdpredikant (60%) aan de slag. Proponent J. J. Steketee gaat in de hervormde gemeente Biervliet-IJzendijke-Hoofdplaat structurele hulpdiensten verrichten.

Ds. M. J. van Oordt denkt de komende tijd na over een mogelijk vertrek uit Bodegraven. De hervormde predikant heeft een beroep uit Giessendam/Neder-Hardinxveld ontvangen. De wijk Noord is momenteel vacant. Van Oordt heeft momenteel ook een beroep uit Delft (Marcuskerk) in overweging.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify