Geert Wilders
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 mei 2019 door Jeffrey Schipper

Gert-Jan Segers steunt petitie tegen Jodenhaat; Geert Wilders valt 'huichelaar' Segers aan

"Segers, de grootste importeur van antisemitisme in Nederland. De man van 'geef islam de ruimte'. Huichelaar," aldus PVV-leider Geert Wilders. Via Twitter deelt hij een sneer uit naar ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers omdat hij een kersverse petitie tegen antisemitisme ondersteunt.

"De cijfers zijn verontrustend," liet Segers vanochtend weten. "Negen op de tien Europese Joden menen dat antisemitisme de afgelopen vijf jaar is toegenomen in de EU. Een groeiend aantal Joden trekt weg uit Europa en dat is een nieuwe schandvlek. Het is onbestaanbaar dat Joden zich niet thuis voelen in Europa. Daarom vragen we met deze petitie om een effectievere aanpak van antisemitisme in Europa."

De christenpoliticus noemt de reactie van Wilders "tragisch". "In plaats van samen een vuist te maken tegen antisemitisme ga je ruzie zoeken met de verkeerde mensen... Voor een betere reactie, teken hier." Wilders is niet onder de indruk van Segers' reactie. "Inderdaad tragisch. Meesterhuichelaar Segers zette alle grenzen open en knuffelt islam - verantwoordelijk voor antisemitisme - al jaren."

Het is niet de eerste keer dat Wilders Segers hard aanvalt. In 2016 noemde hij hem een "nepchristen". Segers' uitspraak om de islam ruimte te geven is afkomstig uit een oud interview met de Volkskrant. "Als je de islam uit het publieke leven wegduwt, zoals in Frankrijk, gaat het broeien," zei Segers in 2015 in het desbetreffende interview. "Dan wordt de moskee een broedplaats van anti-democratisch radicalisme (...) "Ik denk dat het veel vruchtbaarder is om ruimte voor verschil te houden, ook voor opvattingen die haaks op de jouwe staan." Hij voegde eraan toe dat er grenzen zijn aan vrijheid. "Vrouwenbesnijdenis, no way."

"Ik sta als christen inderdaad voor vrijheid," liet Segers destijds weten in reactie op de beschuldigingen van Wilders. "Zelfs voor de vrijheid om aanmatigende oordelen over iemands geloof te vellen. Vrijheid. Die gun ik anderen, ook PVV'ers en moslims, maar die verdedig ik ook tegen misbruik, vervolging en terreur."

Bekijk ook onderstaand gesprek met Segers over de islam:

Reacties

Goed van Segers om de petitie te ondersteunen. Beter is om de islam ( een grote component van het antisemitisme) te weerstaan. Dus ja hier heeft Wilders wel een punt.
W
Wilders heeft een one issue mening is een ziekelijke querulant denkt niet na en plaatst de islam in de slachtofferrol die de islam heel goed weet uit te buiten. Segers heeft een punt!!!
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen