Aanslagen Sri Lanka
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 mei 2019 door Jeffrey Schipper

Ook komende zondag kerkdiensten in Sri Lanka afgelast vanwege terreurdreiging

Ook komend weekend blijven katholieke kerkgangers in de hoofdstad van Sri Lanka thuis. Opnieuw heeft de regering van het Aziatische land gewaarschuwd voor mogelijke aanslagen van islamitische terroristen, meldt CBN News. Op Paaszondag werd het land opgeschrikt toen meer dan 250 doden vielen bij meerdere aanslagen op onder andere drie kerken.

Vorige week werden moslims in Sri Lanka aangespoord om tijdens het vrijdaggebed thuis te blijven met het oog op eventuele wraakacties. Afgelopen zondag bleven ook alle katholieke kerken dicht. In plaats van de gebruikelijke zondagse mis houdt kardinaal Malcolm Ranjith een preek die op de nationale televisie wordt uitgezonden.

De National Christian Evangelical Alliance of Sri-Lanka (NCEASL) adviseert bij haar aangesloten kerken om veiligheidsmaatregelen te nemen als ze wel samenkomsten houden. Er wordt aangeraden om auto’s en motorfietsen niet bij de kerk te parkeren, er mogen geen tassen of rugzakken mee naar binnen en de aanvangstijd van een dienst wordt veranderd.

Sri Lanka staat op plaats 46 van de Ranglijst Christenvervolging. Door de gebeurtenissen met Pasen zal het land ongetwijfeld stijgen op de ranglijst die begin 2020 wordt opgesteld’.


Aanslagen Sri Lanka
- Dominee Prosman en Bart Jan Spruyt hekelen reacties op aanslagen Sri Lanka
- Sri Lanka: Minuten voordat de bom afging vroeg de zondagschoolleidster of de kinderen bereid waren te sterven voor Christus
- Telegraaf-journalist vindt lauwe reacties op aanslagen Sri Lanka opmerkelijk
- Zelfmoordterrorist Sri Lanka vergiste zich: Sionskerk werd nieuw doelwit
- Aanslagen Sri Lanka: Ramash redde dankzij zijn heldendaad honderden kerkgangers
Meer over Aanslagen Sri Lanka »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!