Nieuws

09 mei 2019 door Patrick Simons

"Een gemiddelde Marokkaan zal niet van zijn buurman over het evangelie horen"

Verspreid over de hele wereld zijn er maar liefst twee miljard mensen die nog niet bereikt zijn met het evangelie. CAMA Zending wil daar verandering in brengen. Boudewijn van Schoonhoven, directeur van de Nederlandse aftakking, ging erover in gesprek met het Nederlands Dagblad.

De vraag is allereerst natuurlijk hoe men op dit aantal komt. "In kerkelijke kring is dat aantal niet zo bekend, maar in de missionaire wereld wel. Het gaat om onbereikte volken, waar minder dan 2 procent christen is. In Marokko wonen bijvoorbeeld 30 miljoen mensen en daarvan zijn er 3000 christen. Dat is 0,01%. Een gemiddelde Marokkaan zal niet van zijn buurman over het evangelie horen. Er is ook discussie over de vraag of Brabant en Limburg gelden als ‘onbereikt’. Immers, hooguit 1 procent van de mensen bezoekt hier nog regelmatig de kerk."

Maar wat doet CAMA zelf dan precies om al die onbereikte mensen met het evangelie te bereiken? "We richten ons heel sterk op onbereikte gebieden, waar we het evangelie brengen en kerken planten. CAMA begon als zendingsorganisatie. Op een gegeven moment waren er zo veel kerken gesticht, dat er een kerkgenootschap kwam. Ook Congo is hier aanwezig. Daar is het evangelie gebracht. Vervolgens ontstaat er een zelfstandige kerk, die partner wordt bij de zending. Bijna iedereen die hier aan tafel zit, komt uit een kerk die ooit door CAMA geplant is."

Lees het hele interview in het Nederlands Dagblad

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify