paus

Nieuws

03 mei 2019 door Patrick Simons

Paus spreekt zich uit over 'nationalisme dat muren opwerpt'

De paus heeft zicht tegenover de leden van de Pauselijke Academie van Sociale Wetenschappen in Rome uitgesproken tegen nationalisme dat volgens hem muren opwerpt. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

Volgens de paus heeft de Katholieke Kerk altijd vaderlandsliefde aangemoedigd, maar gelijktijdig respect voor andere volken, culturen en gebruiken. Hij waarschuwde tegen toenemende uitwassen die 'leiden tot conflictueel nationalisme dat muren opwerpt en zelfs tot racisme of antisemitisme leidt'.

Franciscus toonde zich bezorgd over de heropleving van agressieve gevoelens jegens vreemdelingen en met name immigranten. "De wijze waarop een land migranten verwelkomt, openbaart zijn visie op menselijke waardigheid en zijn relatie met de mensheid", zei de kerkleider.

Reacties

S
Ik kijk niet naar mooie en mierzoete woorden (zooo jaren '60) maar ik kijk naar wat mensen met hun portemonnee zeggen, vooral de voorstanders van vrije migratie: zijn die bereid meer belasting te betalen? (voor migranten uit ontwikkelingslanden die toevallig niet allemaal hoog opgeleid zijn of een technische achtergrond hebben...).

S
foutje in laatste zin: dus graag reageren op gecorrigeerde bijdrage van 11:43 (of eventueel liken en disliken).

@Redactie: foutief bericht en deze toelichting kunnen s.v.p. verwijderd worden.
S
Ik kijk niet naar mooie en mierzoete woorden (zooo jaren '60) maar ik kijk naar wat mensen met hun portemonnee zeggen, vooral de voorstanders van vrije migratie: zijn die bereid meer belasting te betalen? (voor migranten uit ontwikkelingslanden die toevallig niet allemaal hoog opgeleid zijn en niet allemaal een technische achtergrond hebben...).
REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify