vervolging

Nieuws

03 mei 2019 door Patrick Simons

Kerk in Venezuela tijdens mis bestookt met traangas door Nationale Garde

Een bizar verhaal uit Venezuela. Woensdagavond hebben regeringstroepen namelijk tijdens de mis een kerk in San Cristóbal. De militairen van de Nationale Garde wierpen, terwijl de mis bezig was, traangas naar binnen. Dat meldt het Katholiek Nieuwsblad.

De plaatstelijke bisschop Mario Moronta heeft een verklaring gegeven waarn hij stelt dat er twee paramilitairen tegen het einde van de mis op een motor de kerk binnen reden. De Nationale Garde wilde vervolgens met veel machtsvertoon met tientallen tegelijk de kerk betreden. De pastoor probeerde ze te kalmeren en weigerde de toegang aan de agenten die buiten de kerk stonden. Daarop gooiden militairen granaten met traangas naar binnen. De bisschop spreekt over een ernstig incident en een gerichte aanval tegen de Katholieke Kerk.

In de verklaring schrijft Mortonta: "Ik houd de militaire autoriteiten van deze regio verantwoordelijk voor deze laffe daad. Het geeft blijk van de intenties van de belagers, die geen enkel respect hebben voor de menselijke waardigheid en zelfs geen vrees hebben voor God."

De afgelopen dagen lijkt te situatie in Venezuela behoorlijk te escaleren. Oppositieleider Juan Guaidó kondigde afgelopen dinsdag een couppoging aan wat tot vele ongeregeldheden leidde. De kerk in het land spreekt zich al tijdenlang fel uit tegen het beleid van Maduro en pleit voor een vreedzame machtsvoerdracht naar Guaidó.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify