china politie

Nieuws

03 mei 2019 door Patrick Simons

Godsdienstvrijheid holt achteruit: christenen vaak de klos

De zorgelijke tendens van de laatste jaren heeft zich ook in 2018 doorgezet. Wereldwijd is de godsdienstvrijheid namelijk opnieuw achteruit gegaan, volgens de Duitse nieuwsdienst Idea. Daarbij baseert men zich op het jaarverslag van de Amerikaanse commissie voor internationale religievrijheid in Washington.

In het rapport valt te lezen hoe het gesteld is met de godsdienstvrijheid in de verschillende landen in de wereld. Daarbij worden enkele landen genoemd waar de situatie bijzonder zorgelijk is. Deze lijst wordt overigens ieder jaar uitgebracht en er zijn geen verschillen te zien met de lijst uit 2017. Opnieuw staat landen als China, Noord-Korea, Nigeria, Saudie-Arabie, Iran, Sudan en Eritrea op de lijst. Andere landen waar de situatie zorgelijk is zijn. Myanmar, Turkmenistan, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Tadzjikistan, Rusland, Pakistan en Syrie. Opvallend is dat meer dan de helft van deze landen een islamitische meerderheid kent.

Er worden nog een aantal landen genoemd die niet op de lijst met bijzondere zorg terecht zijn gekomen maar waar wel degelijk schending van godsdiensvrijheid plaats vindt. Ook dit zijn overwegend moslimlanden. Hoewel het rapport gaat over religievrijheid in de ruimste zin van het woord, blijkt in de praktijk dat christenen in de landen waar deze vrijheid het meest beperkt is een minderheid zijn en vervolgd worden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify