nepal

Nieuws

03 mei 2019 door Patrick Simons

Vier opgepakte christenen in Nepal weer vrijgelaten

De situatie voor christenen in Nepal lijkt steeds moeilijker te worden. Verschillenden mensenrechtenorganisaties hebben inmiddels aan de bel getrokken naar aanleiding van de toenemende vervolging in Nepal.

Vorige week werden in het land vier christenen gearresteerd op verdenking van proselitisme, ofwel bekeringsijver. De Amerikaanse mensenrechtenorganisatie Christian Solidarity Worldwide meldt nu echter dat de vier christenen weer zijn vrijgelaten. Ze kwamen afgelopen maandag weer vrij. Onder de arrestanten was een Amerikaanse vrouw die direct een dag na de arrestatie alweer werd vrijgelaten. De andere christenen zijn dus een week vastgehouden.

Volgens de autoriteiten ondermijnden de vier de hindoestaanse religie en verspreidden ze christelijke folders. Er werd een politieonderzoek ingesteld maar daar kwam vervolgens niets uit waardoor de vier weer zijn vrijgelaten. Tijdens hun detentie zijn ze volgens diverse bronnen overigens allesbehalve goed behandeld. Zo werd ze alle medische zorg geweigerd. CSW maakt zich dan ook grote zorgen over de schending van de mensenrechten in Nepal en dan met name richting religieuze minderheden zoals christenen.

In Nepal is het christendom een kleine minderheid al groeit deze de laatste jaren behoorlijk hard. Ze worden flink tegengewerkt in het land. Zo geldt er in Nepal een wet waarbij alle religies buiten de hindoereligie als crimineel worden gezien. Het actief bekeren van mensen is strafbaar.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify