ouweneel

God

03 mei 2019 door Patrick Simons

"God drukt bij ons niet op de knoppen"

"We hebben een verantwoordelijkheid", zo betoogt Willem J. Ouweneel in een videoserie die speciaal voor CIP is genomen. Maar die verantwoordelijk die ons door God gegeven wordt wel behoorlijk wat keuzemogelijkheden in, zo betoogt hij.

"God heeft ons tot mensen gemaakt met een eigen keuzemogelijkheid en een eigen verantwoordelijkheid. Daar heeft hij voor gekozen. Hij heeft er ook voor gekozen dat we mensen worden die ook tegendraads kunnen zijn, dat we kunnen vallen. God drukt bij ons niet op de knoppen. We zijn nooit robots. Hij stuurt ons niet aan alsof wij geen eigen wil en gedachten zouden hebben."

"Maar de Here Jezus bidt wél", vervolgt Ouweneel. "Dat we die wil goed gebruiken, dat we dat denken goed gebruiken, dat we ons gevoel goed gebruiken, dat we er niet mee aan de haal gaan, dat we niet de zondige kant op gaan. Aan de ene kant zijn we afhankelijk van zijn leiding en aan de andere kant neemt hij ons met onze eigen wil, verstand én gevoel volkomen serieus."

"Verantwoordelijk betekent dat je ervoor kies welke gedachte je in je hart toelaat. Welke emoties je toelaat en wat je wilsbeslissingen zijn. Daar kies je voor."

Bekijk hier de hele videoserie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify