ecologische gerechtigheid

Nieuws

02 mei 2019 door Tear

Ontwikkelingsorganisatie Tear organiseert collegedag over ecologische gerechtigheid

Ontwikkelingsorganisatie Tear organiseert op woensdag 8 mei 2019 een collegedag over ecologische gerechtigheid. Predikanten, kerkleiders en studenten worden uitgenodigd om te (her)ontdekken wat de krachtige boodschap van het evangelie voor de schepping is. Tijdens de dag zijn er colleges van theoloog en dominee Dave Bookless en theoloog Ruth Valerio.

God schiep een prachtige aarde. Maar wat en hoeveel zegt de Bijbel eigenlijk over het vervolg: onze zorg voor en omgang met de schepping? Is Jezus’ verlossingswerk ook van toepassing op flora en fauna? En heeft de kerk een verantwoordelijkheid als het gaat om milieuvervuiling of klimaatverandering? Deelnemers van de collegedag worden geprikkeld in hun denken en gaan met vakgenoten in gesprek over de toepassing van de thematiek in het dagelijks functioneren van de kerk.

Tear voelt sterk de urgentie om te agenderen dat het Koninkrijk over het hele leven gaat, ook over ecologie. Projectleider Dorina Nauta: "Bij Tear geloven we dat gebroken relaties ten diepste de oorzaak zijn van armoede en onrecht. Waar herstel plaatsvindt, tussen God en mensen, tussen mensen onderling en tussen mensen en de natuur, kunnen armoede en onrecht worden uitgebannen. Dat zien we keer op keer in ons werk wereldwijd en lezen we ook terug in de Bijbel. Het evangelie is goed nieuws voor onze ziel, maar ook voor alle andere aspecten van het leven. Wereldwijd zien wij de schrijnende gevolgen van milieuvervuiling en klimaatverandering. Als kerken en christenen moeten we onder ogen zien dat zorgen voor Gods schepping een vanzelfsprekend onderdeel is van onze eredienst aan God en de liefde voor onze naaste."

Aanmelden
De collegedag Ecologische Gerechtigheid vindt plaats in de Kapel van de Evangelische Omroep, Oude Amersfoortseweg 79 in Hilversum en start om 09.00 uur met koffie en thee. Om 17.00 uur wordt de dag afgesloten. Aanmelden voor deze dag kan via www.tear.nl/collegedag. De kosten bedragen 37,50 per persoon. Voor studenten geldt een speciaal tarief van 17,50 euro. De collegedag is een initiatief van Tear en komt tot stand in samenwerking met A Rocha, EO, GroeneKerkenactie, Micha Nederland en MissieNederland.

Tear organiseert de collegedag Ecologische Gerechtigheid. Klik hier voor meer informatie!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify