Joden

Nieuws

06 mei 2019 door Dick van den Bos

Israëlische ambassadeur houdt Bijbel omhoog tijdens VN-vergadering om te bewijzen dat Joden in Israël horen

De Israëlische VN-ambassadeur Danny Danon gebruikte in een VN-vergadering de Bijbel om het recht van het Joodse volk op het land Israël te verdedigen. Dit vond plaats tijdens een speciale vergadering van de VN-veiligheidsraad, meldt CBN.

Danon kreeg de taak om te bewijzen dat de Joden een connectie hebben met 'het heilige land'. Hij gaf daarbij vier argumenten: 'de Bijbel, de geschiedenis, het internationaal recht en ook het najagen van internationale vrede en veiligheid.

Op een een gegeven moment opende Danon zijn Bijbel en begon hardop te lezen over Gods verbond met Abraham in Genesis 17: "En Ik wil mijn verbond vestigen tussen mij en u, en jouw nakomelingen die door de generaties komen, voor een eeuwig verbond. En ik zal jou en je nageslacht het land van Kanaän, voor een eeuwige bezetting. En ik zal hun God zijn."

Danon hief zijn Bijbel omhoog en zei tegen de deelnemers: "Dit is de akte van ons land."

Verbond
"Van het boek Genesis tot de exodus van de Joden, van Egypte tot de ontvangst van de Thora op de berg Sinaï en tot de realisatie van Gods verbond in het heilige land van Israel, schetst de Bijbel een consistent beeld. De hele geschiedenis van ons volk en onze verbondenheid met Eretz Israel begint hier," aldus Danon, terwijl hij de Bijbel opnieuw omhoog hield.

Danon vertelt verder dat alle religies die van Abraham afstammen - jodendom, christendom en islam - bevestigen dat de Joden een connectie hebben met Israël. "Zelfs de Koran accepteert het feit dat de Joden bovennatuurlijk verbonden zijn met het land Israël", zegt hij.

Klik hier om het hele artikel van CBN te lezen.

Reacties

Wie het bestaansrecht van Israël ontkent is antisemiet. Israël is de enige plaats ter wereld waar Joden uiteindelijk vrij kunnen wonen. In Europa kan dat allang niet meer vanwege extreem-rechts, de islam en links. Hen het recht op die vrijheid, in het enige Joodse land ter wereld betwisten is gewoon antisemitisme.
REAGEER
G
Dat land is niet van de Arabieren. Dat land is niet van de VN. God zegt: "Het is mijn land. En dat land heb ik aan Abraham en zijn nageslacht gegeven als erfdeel om te bewonen (Joël 3). Of de heren Boonstra en van Asperen het daar nu mee eens zijn of niet.
Beste H. Hoogendoorn, ik ben het er geheel mee eens dat Palestina Gods land is dat Hij heeft beloofd en zal geven aan het nageslacht van Abraham, maar wie zijn volgens de Bijbel eigenlijk het nageslacht van Abraham? Zie Romeinen 4:16-18 en 9:6-8 e.v. Zijn de moderne Joden zo beschouwd nageslacht van Abraham - dat denk ik toch niet.
Toon meer antwoorden (5)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify