hatespeech

Nieuws

02 mei 2019 door Jeffrey Schipper

Hoe christenen reageren op de 'christelijke' haatprediker die niet welkom is in Nederland

Steven Anderson is definitief niet toegelaten in Nederland. De 'christelijke' haatprediker was van plan om 23 mei naar Nederland te komen, maar dat gaat nu niet meer gebeuren. Is het een terecht besluit van de Nederlandse regering of wordt hiermee de vrijheid van meningsuiting ingeperkt? Deze vraag hield ook veel christenen bezig. We zetten een aantal reacties op een rijtje!

Wilco Vegt: Door zijn houding en opstelling verkondigt hij bedoelt of onbedoeld en andere boodschap, een anti-evangelie waarbij hij zich op provocerende wijze mensen pijn doet. In plaats van mensen bij Christus te brengen, lief te hebben, bewogen te zijn verkondigd hij het tegenovergesteld, en brengt verwijdering.
Waaraan herkennen wij de boom aan de vruchten die die voortbrengt....

Johan Van Der Zwan Senior: Het viel mij op dat door NPO 1 op teletekst specifiek werd vermeld dat deze man ook fel anti-abortus is. Vreemd, om dat te vermelden. Sinds wanneer is dat vermeldenswaardig? Nu wordt eigenlijk gesuggereerd dat deze mening ook een rol heeft gespeeld deze man de toegang tot Nederland te ontzeggen. De NPO laat hier opnieuw zien totaal niet neutraal te zijn, dat is een ernstige zaak. Anti-abortus zijn is legaal, niet haatzaaien en eigenlijk zeer gewenst... Maar dat is mijn mening en waarschijnlijk de mening van de, alleen al in Nederland, jaarlijks 30.000 geaborteerden (lees vermoorden)...

Guillaume Klaaysen: Durven ze dat nu ook met die haatimams waarvan ze niet precies kunnen verstaan wat die allemaal beweren.

Jonathan Zeijl-Brouwer: Deze man krijgt m.i. veel te veel aandacht. Door alle aandacht zijn er weer duizenden mensen die denken dat christenen die actief hun geloof willen uitdragen in Nederland zo denken als hij. Ik word er verdrietig van.

Rafael Voerman: Dat is heel goed nieuws en terecht alleen jammer dat dit in media in vergrootglas komt en wat je in goedemorgen Nederland hoorde over radicale imans verder niet in media hoort. Zoals gewoonlijk proberen media het christendom in een kwaad daglicht te stellen tegenover de islam of wat dan ook.

Grethe Ruloffs-Hoekstra: Laat dat 'christelijke' maar weg van deze valse leraar. Er wordt niks vermeld welke club hem uitgenodigd heeft. Die mag je ook wel eens door spitten. Hetzelfde geldt ook voor haatimams. Dit soort mensen hebben hier niks te zoeken.

Rob Verhoeff: Prima dat deze man niet welkom is, zijn bezoek zou alleen maar verliezers kennen.

Joyce Koole-Meeuwessen: Terecht, we moeten hier geen haatzaaiers hebben en wat hij zegt absoluut niet christelijk.

Christ Mol: Alleen het woord al haatprediker krijg ik de kriebels van! Geen plaats voor dat soort mensen in Nederland! Extremistische gedachten kunnen gevaarlijk zijn en moeten ook geen plaats hebben of krijgen in ons Nederlandse christenen en andersdenkend land!

Eibert Leusink: Oh, HEERE GOD, wil wijsheid geven, niet alleen aan mij, maar ook aan deze verdwaasde broeder.

Reacties

J
Het is goed maar dan moeten ze de iman haat prekers ook verbannen en verbieden en je moet anti abortus zijn anders ben je een moordenaar ook als christen
REAGEER
"Er wordt niks vermeld welke club hem uitgenodigd heeft". Dat zou ik ook wel eens willen weten...
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify