ds. K. Hoefnagel

God

02 mei 2019 door Patrick Simons

CGK-predikant: "Invloed van de wereld op de kerk is groter dan van de kerk op de wereld"

Er zou meer bewogenheid moeten zijn vanuit de kerk naar buiten toe, meent ds. K. Hoefnagel. De christelijke gereformeerde predikant gaat binnenkort met emeritaat en meent dat reformatorische kerken niet zo goed zijn in het uitdragen van de boodschap naar buiten toe. Dat vertelt hij in een interview met het Reformatorisch Dagblad.

"De invloeden van de wereld op de kerk zijn groter dan die van de kerk op de wereld. We zijn te veel naar binnen gekeerd. Er zou meer bewogenheid moeten zijn met deze wereld vol haat en egoïsme. Dat kan op een positieve manier gebeuren, bijvoorbeeld door klaar te staan voor de mensen om je heen en te luisteren naar hun verhaal. Als de bewogenheid naar buiten er eenmaal is, opent de Heere wel een weg om die in praktijk te brengen."

De predikant probeert dat ook zelf in de praktijk te brengen, bijvoorbeeld als hij naar het ziekenhuis gaat. "Bij een bezoek aan een gemeentelid dat is opgenomen, sluit ik het gordijn niet, maar vraag ik aan de hele zaal of ik een stukje uit de Bijbel mag lezen en mag bidden. Ook loop ik steevast even naar de andere patiënten toe. Het gebeurde eens dat ik een praatje maakte met een niet-kerkelijke vrouw die me vroeg voor haar te bidden, wat ik natuurlijk deed. Toen ik de volgende morgen naar haar informeerde, bleek dat ze overleden was. Wie weet wat dat gebed betekend heeft."

Volgende week blikken ds. K. Hoefnagel en zijn vrouw op CIP.nl terug op de periode waarin de dominee actief was als gemeentepredikant.

Lees het hele interview in het Reformatorisch Dagblad

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify