Palestijnse vlag

Nieuws

02 mei 2019 door Christenen voor Israël

Palestijnse christenen aangevallen door moslimterroristen in betwist gebied Israël

Fatahterroristen reden vorige week het overwegend christelijke dorp Jifna ten noorden van Ramallah in. Zij schoten op de christelijke inwoners en probeerden huizen in brand te steken met molotovcocktails, laat Christenen voor Israël weten.

Inwoners van Jifna schreven op Facebook dat de bende PA-agenten en Fatahleden eigendommen in beslag namen en hen dwongen de zogenaamde Jizyah belasting voor niet-Moslims te betalen. De inwoners werd medegedeeld dat de Jizyah moest worden betaald om ‘bescherming’ te krijgen tegen verdere aanvallen. De belasting werd ooit ingevoerd om niet-moslims te straffen voor hun weigering om zich te bekeren tot islam.

De Jifna christenen eisen nu dat de nieuwe Palestijnse premier Mohammad Ishtayeh maatregelen neemt om hun veiligheid te waarborgen. Zij uiten verder hun woede over de passiviteit van PA-leider Mahmoud Abbas die hoofd is van de Palestijnse politie en die niets ondernam om de schuldigen te straffen.

Ishtayeh zei later dat de christelijke gemeenschap in ‘Palestina’ een integraal onderdeel is van de Palestijnse maatschappij en dat de Palestijnse Autoriteit niet zou toestaan dat leden van de gemeenschap kwaad zouden worden aangedaan.

Jifna is een dorp van ruwweg 2.000 christenen en ongeveer 400 van hen hebben sinds de oprichting van de PA besloten te emigreren naar Westerse landen.
Het feit dat leden van de PA politie deelnamen aan wat sommigen een progrom noemden laat zien dat Ishtayeh allesbehalve de waarheid sprak toen hij zei dat de PA de christenen zou beschermen.

Lees hier meer op de website van Christenen voor Israël.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify