immigranten

Dagelijks leven

02 mei 2019 door Patrick Simons

Wat is je standpunt over immigratie als christen?

Immigratie is ook onder christenen vaak een heet hangijzer. De standpunten lopen dermate uiteen dat er behoorlijke discussies ontstaan. Reine Wiskerke schrijft bijvoorbeeld in haar column voor het Nederlands Dagblad dat ze wel degelijk betekenis hecht aan grenzen.

"Er zijn christenen met wie ik mij qua geloof verwant voel, die propageren dat landsgrenzen er niet toe doen als je in Christus gelooft. De wereld is van iedereen; dat onderschrijf ik. Het christelijk geloof is niet nationalistisch: mee eens. Maar ik hecht betekenis aan grenzen – van Nederland, van Europa – omdat grenzen op zichzelf niet fout zijn en omdat we niet zonder kunnen. De hemel is nog niet op aarde neergedaald."

"Er wordt naar de Bijbel verwezen om uit te dragen dat vreemdelingen welkom moeten zijn. Maar, denk ik dan, de Bijbel heeft vrede en welzijn in het land ook hoog in het vaandel staan. Het is niet bij voorbaat inhumaan of egoïstisch om dat mee te wegen als het bijvoorbeeld over een streng uitzettingsbeleid gaat, of zelfs een kinderpardon."

Lees de hele column in het Nederland Dagblad

Reacties

F
Zo lust ik er nog wel 1: Je hoeft niet te stemmen omdat je een hemelburger bent. In de Bijbel wordt aan vreemdelingen ook de eis gesteld dat zij zich aanpassen aan de wetten en voorschriften (Lev 17:12-13,18:26, 24:22,Num 9:14,15:14, Deu 5:14, 31:12). Het kromme hier is dat wij onszelf aanpassen. Kiek maar ff: https://gerard1945.wordpress.com. Help de vervolgde christen, bied hun een thuis. Wil je echt iets doen voor kansarmen en het evangelie exporteren? Sponsor een kind van Compassion, kost wat maar de uitwerking kan exponentieel zijn.
F
Help niet mee met het omploegen v/h Midden Oosten en soevereine landen. Wie de islam bestudeert komt tot de conclusie dat de islam dictators creëert. Wie in een wespennest port moet niet raar opkijken dat hij gestoken wordt. Stop de islamitische hijrah. Welk scenario wilt u? https://www.pewforum.org/2017/11/29/europes-growing-muslim-population/
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify