sri lanka

Nieuws

02 mei 2019 door Patrick Simons

Moslims Sri Lanka geëvacueerd na wraakacties christenen

Het is nog steeds behoorlijk onrustig in Sri Lanka na de aanslagen die op Eerste Paasdag plaatsvonden. Zo zijn moslims op verschillende plaatsen in het land het slachtoffer van kleinschalige wraakacties en bedreigingen door christenen. Dat meldt VRT.

Vooral in de overwegen christelijke stad Negombo zijn flink wat incidenten gemeld. De Ahmadiyya's die hier wonen worden bedreigd en hun huizen worden aangevallen. Opvallend, aangezien deze moslimgroep gevlucht zijn uit Pakistean vanwege het geweld van moslimextremisten. De politie heeft geen enkel risico gwonen en daarom zijn er maar liefst 700 moslims geevacueerd en op een andere plaats ondergebracht.

Het is wellicht precies de reactie die de terroristen die de aanslagen pleegden willen uitlokken. Sinds de aanslagen heerst er namelijk verwarring, chaos en angst in het land. Tussen de verschillende gemeenschappen onderling is bovendien een groot wantrouwen waar te nemen.

Reacties

Laten we bidden dat de christenen geen wraak nemen en dat degenen onder hen die niet echt de Heer Jezus kennen, zich tot Hem bekeren en zich aan Hem overgeven. Alleen dan kunnen ze stand houden met vrede in hun hart. Bidden jullie mee? Amen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify