kerk

Levensverhaal

02 mei 2019 door Patrick Simons

"Ineens was de helft van onze kerk leeg"

In een kerk komt helaas met grote regelmaat ruzie, jaloezie en nijd voor met alle gevolgen van dien. Dat is echter niet wat er gebeurde in de gemeente van Nikki, die samen met haar man voorgangersechtpaar was van een gemeente. Toch was op een gegeven moment de helft van de kerkmensen weg. In Eva doet ze haar verhaal.

"Iemand uit onze gemeente wilde zelf voorganger worden", vertelt Nikki. "Van een vriend hoorden we dat er achter onze rug over ons gepraat werd en dat ons vertrouwen misbruikt werd. Al gauw bleek dat degene die voorganger wilde worden ook al een gebouw had geregeld. En dat er ook veel mensen meegegaan waren. Ineens was de helft van onze kerk weg. Er was geen meningsverschil of ruzie, er was eigenlijk gewoon niets."

"Uiteindelijk hielden we een hele fijne groep mensen over, maar je moet toch opnieuw beginnen. Tot God op een dag aan mij liet zien dat we onze taak neer mochten leggen. We mochten een nieuwe fase ingaan. Mijn man had los van mij precies dezelfde ervaring. Het voorgangerschap loslaten, betekende ook dat de kerk waar we als droom aan begonnen waren, niet meer bestond. Dat was echt heftig."

Lees hier meer in Eva

Reacties

Inderdaad heftig je bediening te moeten los laten. Maar als dat door God ingegeven is, dan heeft ie vast iets in petto dat nog beter bij jullie past en waarin je Hem van harte en vruchtbaar kunt dienen. Veel zegen!
REAGEER
Ja, die "evangelische staatsgreepjes"... er lopen nog veel kleine pausjes rond. Ik vraag me af of er zegen ligt op de arbeid van zulke "coupplegers"...
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify