haatprediker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 mei 2019 door Patrick Simons

Haatprediker reageert: "Bizar hoe Nederland een Sodom en Gomorra is geworden"

Vandaag werd bekend dat Steven Anderson niet toegelaten zal worden tot Nederland. De Amerikaanse 'christelijke' haatprediker die onder andere riep dat LHBT'ers moeten worden vermoord en dat de echte holocaust nog moet komen wordt geweigerd. 

Dat maakte Staatssecretaris Harbers van Justitie en Veiligheid bekend. Inmiddels heeft het COC gereageerd op het nieuws. In gesprek met NOS vertelt een woordvoerder: "Wat ons betreft moet de poort van Nederland gesloten blijven voor mensen die oproepen tot haat tegen lhbti'ers en andere minderheden." Het COC stuurde een week geleden al een brief naar de staatssecretaris met het verzoek om Anderson niet toe te laten tot Nederlander. De prediker zou eind mei naar ons land komen.

Zelf heeft Anderson inmiddels ook al gereageerd op het nieuws. NOS sprak met hem en hij zei dat hij via-via te horen moest krijgen dat hij het land niet in mocht. Hij geeft wel aan dat hij zich neer legt bij dit besluit, al geeft hij direct aan het er niet mee eens te zijn. "Ik predik Gods woord. Nederland heeft een lange traditie van christelijke godvrezendheid en nu wordt een man van God geweigerd. Het is bizar hoe Nederland nu een Sodom en Gomorra is geworden. Europa wordt alleen maar goddelozer."

Op Twitter werd ook volop gereageerd op het nieuws:

Reacties

W
Ik ben blij dat deze vent niet welkom is. Hij heeft niets met Jezus te maken. Holocaust ontkennen en doodstraf voor homosexuele mensen? Die vent had bij de SS misschien wel goed gepast. Wat een nare vent. Zieke geest die niets met Jezus heeft. Ik heb ook helemaal niets met haatpredikers van welke richting ook. Ook niet met de Islam haatpredikers. Daar walg ik ook van. Maar ik ben meer geshockeerd voor haatpredikers die zeggen van Jezus te zijn. Want ze ze zetten mijn mooie Heer die alles voor mij heeft doorstaan, in een kwaad daglicht.
C
Ook al zijn we het niet eens met de boodschap die iemand verkondigt, is het niet aan ons om diegene te oordelen.
Check het verschil in media-aandacht en manier van omgaan met dit issue als het gaat om islampredikers OF deze chr predikant.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.