Film

Dagelijks leven

03 mei 2019 door New Faith Network

Dit moet je gezien hebben voordat je 4 mei herdenkt

Op 4 mei herdenken we de oorlogsslachtoffers. Een dag later, op 5 mei, vieren we onze vrijheid. Twee belangrijke dagen in één weekend. Maar het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog is inmiddels al 75 jaar geleden. Best een lange tijd. En daarom heeft New Faith Network een lijst gemaakt met films en docu’s die je gezien moet hebben voordat je zaterdag herdenkt.

Heroes: Saving Jewish lives from the Nazis
Een docu over een verhaal dat nog niet vaak is verteld. De inwoners van het Franse dorpje Plateau du Vivarais boden in de Tweede Wereldoorlog moedige weerstand aan de Nazi’s. Ze hebben daarbij meer dan 3000 Joden van de dood gered. In deze docu hoor en zie je de verhalen van de mensen die erbij waren. Een must-see.

Snuf de Hond in Oorlogstijd
Friesland. In de Tweede Wereldoorlog. Tom woont daar bij zijn oom en tante omdat zijn ouders bij een Duits bombardement zijn omgekomen. Om een vriendje te hebben krijgt hij een hond. En dat is Snuf. De Joodse Mirjam, die op dezelfde boerderij ondergedoken zit, helpt Tom, Snuf en de Canadezen bij het bevrijden van hun dorp. Een prachtige kinderfilm over de oorlog – en die zijn schaars.

Op het blog van New Faith Network ontdek je de rest, zoals een unieke Estlandse film!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify