ramadan

God

03 mei 2019 door Frontiers

Ga op reis door de ramadan; Firas neemt je mee

Firas neemt je mee door het Midden-Oosten. Samen met hem ga je op zoek naar een Vader, dat de titel is van de komende reis en de fragmenten die je zult lezen. In Op zoek naar een Vader ontdek je de ramadan door de ogen van Firas en zijn familieleden, die een voorbeeld zijn van moslims overal ter wereld. Maar, op zoek naar een Vader is veel meer dan een inkijkje in de ramadan. Ontdekt het zelf en laat je raken door de bijzondere ontdekking die Firas als moslim doet.

Strategische bidden
Wanneer je Firas en zijn familie volgt, door te lezen over de rituelen en gebruiken van deze heilige maand, krijg je inzichten voor je gebeden. Hoe werkt dat?

  • De korte fragmenten geven een vertrouwelijke blik op de tradities van de ramadan, prangende vragen waar veel moslims mee worstelen en manieren waarop we moslims die we kennen kunnen zegenen in gebed.
  • Nadat je je even in het Midden-Oosten hebt gewaand, krijg je gebedspunten om betrokken te raken bij effectief gebed.

"Firas keek omhoog naar de dunne halve maan die laag aan de westelijke hemel hing en de start van de ramadan aankondigde. Hij voelde zich alleen. “God, hoort u mij?” fluisterde hij.”

De ramadan in het kort
De ramadan is de heiligste maand van de islamitische kalender. Het is een tijd waarin moslims zich opnieuw toewijden aan de islam en waarin zij van zonsopgang tot zonsondergang vasten van eten en drinken. Dit jaar valt de ramadan van 5 mei tot 4 juni.

Meer gebed voor de moslimwereld? Doe mee met 30 Dagen Gebed!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify