rug

Dagelijks leven

03 mei 2019 door Dick van den Bos

Man gehoorzaamt God en loopt al sinds 11 maart met kruis op z'n rug

Toen Acie Burleson Jezus Christus aannam als zijn Verlosser, leerde hij over het Bijbelse gebod om jezelf af te wijzen, je kruis op te nemen en de Heer te volgen (Mattheüs 16:24). Jaren later zegt hij dat hij van God hoorde om een reis te lopen en letterlijk zijn kruis te dragen richting de Grand Canyon, een groot natuurgebied in Arizona.

"Het moment dat ik mijn leven aan God gaf, was mijn leven radicaal veranderd. Dat zorgt ervoor dat deze wandeltocht makkelijk maakt. Dat is Jezus", zegt Burleson in een recente video op Facebook. "Jezus is geweldig", zegt hij.

De 34-jarige heeft zijn huis verlaten in Andrews (South Carolina) en sinds 11 maart reist hij van dorp naar dorp, met een houten kruis dat hij zelf heeft gebouwd.

Hij vertelt: "Toen ik gered was, riep God me om een 'wandelende herinnering' te zijn voor Hem. Ik heb nooit eerder zo'n lange afstand afgelegd. Meestal was het gewoon in mijn stad. Maar dit is een grote tocht."Sinds het moment dat ik deze reis begonnen ben, deel ik het evangelie van Christus met iedereen langs de weg. Ik vertel ook dat ze moeten bidden en klaar moeten zijn voor de komst van Christus.

Burleson verwacht dat het hem nog drie maanden zal kosten om bij de Grand Canyon aan te komen. Hij heeft een kleine tent bij zich, maar hij komt zoveel vrijgevige mensen en kerken onderweg tegen dat hij het nog niet heeft hoeven gebruiken.

Wonderen
Hij heeft een grote verzameling van wonderen tot nu toe, waaronder een man die gered werd van suïcide. "Er was een man en hij keek naar me. Dus ik zwaaide en zei 'hallo' en praatte met hem. Toen begon te huilen en te schreeuwen. Ik dacht: 'Tjonge, wat is er fout, wat gebeurde er?' Toen zei hij: 'Ik was nog maar een paar meter verwijderd om mezelf van het leven te beroven en nu stop je mij.'"

Hij is blij dat hij God gehoorzaamd heeft om het kruis op die dag te dragen. Hij is zijn vrouw en kinderen ook erg dankbaar voor alle steun. "Er waren dagen dat ik niet meer wilde, maar mijn vrouw bleef me aanmoedigen."

Reacties

J
Op zich een mooie actie, maar dat "jezelf afwijzen" vind ik niet gezond klinken.
REAGEER
Wat een dwaasheid! Mattheüs 16:24 als drijfveer? Waar haalt een mens zoiets toch vandaan? Maar ja: "kan er iets goeds komen uit de V.S?" om een ander Schriftwoord te persifleren...
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify