Ds. M. A. Kempeneers

Nieuws

01 mei 2019 door Jeffrey Schipper

CGK Renswoude stemt over komst nieuwe dominee

In de zoektocht naar een nieuwe predikant is de christelijke gereformeerde gemeente (CGK) in Renswoude uitgekomen bij ds. J. de Bruin uit Elburg en ds. M. A. Kempeneers (Katwijk aan Zee, foto). Op 9 mei brengen gemeenteleden hun stem uit op één van de twee.

De gemeente in Renswoude is op zoek naar een nieuwe dominee vanwege het emeritaat van ds. J. M. J. Kieviet. Na vier jaar nam de christelijke gereformeerde predikant die eerder actief was in Rotterdam-Kralingen en Dordrecht afscheid van de gemeente. “Mijn vrouw vreest dat het emeritaat in de praktijk weinig verandert,” zei hij onlangs in dit interview met CIP.nl.

De christelijke gereformeerde gemeente in Ameide (in combinatie met Vianen) moet verder zoeken naar een eigen predikant. Ds. A. J. T. Ruis heeft bedankt en blijft trouw aan zijn gemeente in Rotterdam-Kralingen, waar hij sinds 2015 op de kansel staat.

De gereformeerde kerk (vrijgemaakt) in Zwolle heeft een beroep uitgebracht op ds. A. S. van der Lugt. De Fontein is vacant omdat ds. J. Janssen in 2016 naar Bunschoten vertrok. Van der Lugt is momenteel één van de twee predikanten in de gkv te Delft.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify