Nieuws

01 mei 2019 door Patrick Simons

Amerikaanse haatprediker wordt toegang tot Nederland ontzegd

Steven Anderson is definitief niet toegelaten in Nederland. De 'haatprediker' was van plan om 23 mei naar Nederland te komen, maar dat gaat nu niet meer gebeuren.

Dat maakte de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid zojuist bekend, naar aanleiding van vragen in de Tweede Kamer. Er zijn maatregelen genomen om te voorkomen dat Anderson Nederland binnen reist. "In een democratische rechtstaat als de onze is geen plaats voor discriminatie, oproep tot haat of onverdraagzaamheid en geweld op enige grond", stelt hij in een reactie. "Dit kabinet is er alles aan gelegen om krachtig op te treden tegen extremistische sprekers die met het verspreiden van hun denkbeelden de vrijheden van anderen in perken, of zelfs aanzetten tot haat of geweld." Over de inhoud van de maatregelen wordt niets bekend gemaakt. 

Anderson is behoorlijk omstreden vanwege zijn uitspraken rondom onder andere homoseksualiteit en abortus. Hij zei meerdere keren dat LHBT'ers moeten worden vermoord. Ook deed hij bizarre uitspraken over de Holocaust. Toen zijn plannen om naar Nederland te komen bekend werden, protesteerden een groot aantal partijen, waaronder SGP, voor een inreisverbod. Dat is er nu dus ook gekomen.

Het is overigens niet de eerste keer dat de prediker de toegang tot een land ontzegd wordt. Ook het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika mag hij niet binnen.

Reacties

T
Inderdaad een verstandige beslissing! Verder hoop ik dat alle haatpredikers de toegang tot Nederland ontzegd worden. Dit ongeacht hun levensovertuigingen! Beleid zonder aanziens des persoons!
REAGEER
J
Gelukkig.

Voor diegenen die het Engels redelijk beheersen: Er staan verschillende filmpjes op internet over deze man. Haat prediken zonder ook maar enige vorm van liefde of ontferming.

En daarmee in mijn ogen geen navolger van Christus. Ook Die verwierp de zonde, maar ontfermde Zich wel over de zondaar! Hij sprak: "Wie van u zonder zonde is, laat die de eerste steen werpen." Aangezien niemand haar veroordeelde, deed Jezus dat ook niet. Wel keurde Hij haar zondige daad af. "Ga heen en zondig niet meer."

REAGEER
J
Waarmee tevens gezegd kan worden dat haatpredikers niet alleen bij moslims te vinden zijn.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify