abbas

Nieuws

01 mei 2019 door Patrick Simons

Premier Palestijnse Autoriteit wil zich voorbereiden op afscheiding 'Israëlische bezetting'

De nieuwe premier van de Palestijnse Autoriteit(PA), Machmoud Abbas, heeft tijdens een ontmoeting met de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken gezegd dat de PA zich stapsgewijs wil gaan voorbereiden op een afscheiding van 'De Israelische bezetting'. Dat meldt Israel Today.

"Ondanks de moeilijke situatie waarin we ons bevinden, zullen we nooit opgeven en nooit iets accepteren dat niet voldoet aan onze minimale grondrechten"aldus Abbas die ook benadrukte dat de Palestijnse Autoriteit maandelijkse salarissen zal blijven betalen aan (families van) Palestijnen die in Israel worden vastgehouden. Abbas zit ze als martelaren en zei dat PA hun verplichtingen richting hen zullen blijven nakomen.

Het betalen van deze salarissen is een heikel punt, omdat Israel het ziet als het betalen van terroristen. Daarom houdt Israel een deel van het belastinggeld achter dat het voor de PA int. Als reactie daarop weigert de Palestijnse Autoriteit sowieso het belastinggeld te accepteren. Afgelopen zondag maakte Israel in het geheim enkele honderden miljoenen shekels over om de ineenstorting van de Palestijnse Autoriteit te voorkomen. Het geld werd door de Palestijnen echter geweigerd en teruggegeven.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify