moskee

Mooi

01 mei 2019 door Patrick Simons

Imam: "Moslims die zwijgen zijn medeplichtig aan extremistisch geweld tegen christenen"

In een opvallende brief heeft een imam uit Frankrijk zijn islamitische medegelovigen opgeroepen om daadkrachtig op te treden tegen antichristelijk geweld dat uit naam van islam wordt gepleegd. Daarbij stelt de imam onder andere dat "het niet volstaat om te herhalen dat islam een godsdienst van vrede is".

Dat meldt het Katholiek Nieuwsblad op basis van de brief die door AsiaNews werd gepubliceerd. Aanleiding voor de brief van Hocine Drouiche waren de aanslagen in Sri Lanka. "Christenen wereldwijd en in het bijzonder de katholieken lijden onder vervolgingen, terreuraanvallen en slachtpartijen. Ze betalen onder andere in het Midden-Oosten de prijs voor oorlogen waar zij nooit om gevraagd hebben." Bovendien meent de imam dat de haat tegen christenen steeds meer toeneemt terwijl juist zij de vrede verdedigen, voor de zieken zorgen en de armen ondersteunen. "Ieder jaar besteden katholieken miljarden aan het redden van levens en het bouwen van scholen voor behoeftige kinderen."

Het is volgens de imam opvallend dat extremisten christenen de prijs laten betalen voor het seculiere beleid van westerse landen. "Als de plek van christenen belangrijk is in teksten van de islam (de Koran inbegrepen), dan is het tijd voor de islamitische wereld om vragen te stellen over de opkomst van christofobie binnen het hedendaagse islamitische discours."

Verder stelt Drouiche dat moslims die zwijgen medeplichtig zijn aan het extremistisch geweld. "De hervorming van de islam zal van de moedigen komen. Het volstaat niet om te herhalen dat de islam een godsdienst van vrede is. Moslims moeten handelen als zij de islam willen beschermen tegen deze extremistische islamitische minderheid die moordt in de naam van haat. De huidige islam staat dichter bij haat en geweld dan bij de noties van menselijke liefde en broederschap."

Reacties

F
Voelt de imam zich meer thuis in het christendom? Of.. moslimwoordvoerders hanteren een eigenaardige stijl van bedrieglijke propaganda. Het maakt gebruik van de westerse onwetendheid van de islam en probeert tegelijkertijd die onwetendheid te handhaven. Het maakt gebruik van de neiging van mensen om de islam te zien als een religie in de traditionele zin, eerder dan als een combinatie van een militante politieke ideologie en een religie. Hij zal je vertellen wat je wilt horen.
F
De misleiding is semantisch met retorische technieken. Medeplichtigheid kan gezien worden als deelnemen aan de jihad, voor Allah’s zaak H2782. De plek voor een christen is die van de dhimmi, onderworpen aan Allah, half-slaaf en die de jizya betaald S9:29. Vragen stellen? Allah haat diegene die teveel vragen stelt H555. Wat opvalt is dat hij geen kritiek op de leer heeft. Hij zal dan de Koran, Sira, Hadith en de Sharia moeten gaan veranderen. Wat zegt de koran: S. 11:1 Dit is een boek waarvan de verzen zijn geperfectioneerd.
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify