IS

Nieuws

01 mei 2019 door Patrick Simons

Aanslag Burkina Faso: Extremisten schieten op uitgaande kerkgangers

Burkina Faso is opgeschrikt door een aanslag van moslimextremisten op een protestantse kerk. In het noorden van het land zorgde de islamtische extremisten afgelopen zondag voor een bloedblad. Daarbij kwamen in ieder geval zes mensen om het leven. Onder de slachtoffers zijn ook de voorganger van de kerk en twee zoons.

Rond het middag, net toen de kerkdienst was afgelopen, kwamen de extremisten het dorpje Silgadji met een motor binnen rijden, zo meldt persdienst AFP. Vervolgens begonnen ze op de kerkgangers in te schieten, waarbij er dus minstens zes doden zijn gevallen. Sinds ook in Burkina Faso islamtisch geweld is uitgebroken, is dit de eerste doelbewuste aanslag op een kerk. Volgens verschillende gegevens is het land op dit moment een broeines van jihadistische groepen.

De aanslag is nog niet door één van de vele groepen opgeeist. Het komt overigens kort na de een aanslag op een school in Maitaougou. Daarbij kwamen vorige week vrijdag ook zes mensen om het leven. Moslimextremisten in Burkina Faso hebben het vooral gemunt op christenen en buitenlanders. Open Doors constateerde eerder al dat het geweld tegen christenen in dit land toeneemt.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify