nigeria

Nieuws

01 mei 2019 door Patrick Simons

Opnieuw aanslagen op christenen in Nigeria

Opnieuw een melding van dodelijk geweld tegen christenen in Nigeria. Bij doelgerichte aanslagen van Fulani-herders zijn enkele weken geleden minstens 21 christenen om het leven gebracht.

Het gaat om verschillende aanslagen. Zo kwamen bij een aanslag in Konshu-Numa 17 christenen om het leven terwijl ook het christelijke dorp Bolon getroffen werd door een aanval van de islamitische Fulani-herders. Daarbij kwamen volgens verschillende bronnen vier christenen om het leven.

In Nigeria neemt het geweld tegen christenen steeds grotere vormen aan. Daarbij spelen religieuze motieven een grote rol. Dat is echter niet de enige reden waarom het in het land regelmatig mis gaat. De Fulani-herders zouden namelijk ook conflicten met christelijke boeren hebben over het bezit van grond.

Reacties

Goed dat dit erbij vermeld wordt dat de Fulani-herders conflicten hebben met boeren, die nu eenmaal Christen zijn. Het gaat om graas-land, nu er voor het Fulani-vee veel minder te grazen valt in de vrije natuur, wegens de klimaatverandering.

Als je gelooft dat de klimaatverandering (mede) veroorzaakt wordt door de mens, dan zijn de geïndustrialiseerde landen en de westerse cultuur de daders. Doorgedacht zou je kunnen stellen dat wij (mede) veroorzaken dat Christenen in Nigeria vermoord worden.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify