Synagoge

Nieuws

30 april 2019 door Patrick Goede

Aanslagpleger Californische synagoge ging naar de kerk van pastor Zach Keele

Voorganger Zach Keele van de Escondido Orthodox Presbyterian Church, heeft de aanslag op een synagoge door één van zijn gemeenteleden, sterk veroordeeld. Het was een "daad van het kwaad en een complete verrassing" volgens de voorganger. Bij de aanslag kwam de 60-jarige Lori Kaye om, dat meldt de Christian Post.

"Het was een stille in zichzelf gekeerde jongen. Het was een aardige jongen. Dit is echt een complete verrassing voor ieder van ons," zegt Keele over verdachte John Earnest. De pastor toonde zijn medeleven aan de slachtoffers: "Het maakt ons erg verdrietig dat deze horrordaad van iemand komt die we kennen. Dit is absoluut niet waar we voor staan als gemeente. Onze harten, tranen en gedachten gaan uit naar de slachtoffers, onze prachtige buren van de synagoge."

Rabbi Yisroel Goldstein raakte gewond bij de aanslag. Hij werd door president Donald Trump, die Joodse familieleden heeft toegesproken met woorden die Goldstein als "bemoedigend" ervoer. "Ik ben erg dankbaar voor het feit dat de president de tijd en moeite heeft genomen bij zijn poging ons te troosten en bij te staan," aldus de gewonde Rabbi.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify