Kuala Lumpur

Nieuws

30 april 2019 door Patrick Goede

Moslims tonen solidariteit met Sri Lankaanse slachtoffers door kerk te bezoeken

In Kuala Lumpur hebben een aantal moslims hun solidariteit geuit richting de Sri Lankaanse aanslagplegers. Ze bezochten daar de katholieke st. Joseph's kerk om hun medeleven te betuigen aan de christenen die omkwamen bij de aanslagen tijdens het afgelopen Paasweekend, dat meldt The Malaysian Insight.

Ze werden geadviseerd om niet te gaan. Want was dat nu wel zo'n goed idee? Toch besloten een aantal studenten en proffesionals van de moslimgroepering Global Unity Network de kerk te bezoeken. Ze werden verwelkomd en na afloop was er nog ruimte voor een gesprek met dienstdoende priester George Packiasamy. 

Temidden van alle ellende en de verwijdering die lijkt te zijn ontstaan tussen moslims en christenen gloort er dus hoop. Vergeldingsacties leiden tot vergeldingsacties. Verzoeningsacties leiden tot verzoeningsacties. Zo beweerde IS dat de aanslagen in Sri Lanka als vergeldingsactie bedoeld waren op de aanslag van een rechtsextremist in Christchurch. Gisteren sprak pastor Rohsen Mahesen al zijn vergeving uit richting de aanslagplegers. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify