dominee

God

30 april 2019 door Nederlands Dagblad

PKN-pionier Henk-Jan Gosseling: "Ik laad mezelf op in evangelische diensten"

Dominee is als pionier verbonden aan de PKN en schrijft ook als freelancer artikelen voor het Nederlands Dagblad. In dit ND-interview vertelt hij over zijn persoonlijke geloof. "Ik ben een protestant met een evangelische tic."

"Het geloof is de dragende grond onder mijn bestaan. Dalen waren er vooral in mijn studententijd. Ik was geen twijfelaar, maar een zoeker. Ik bezocht van evangelisch tot Huub Oosterhuis en alles daar tussenin. Nu leef ik op een top; ik zou niet zonder het geloof in God willen, het is ook een geluksfactor. Het geloof geeft me veel steun. Ik probeer de dag te beginnen met de Bijbel en gebed."

Evangelische tic
Hij vervolgt: "Toen ik zes was, wilde ik al dominee worden. Ik bouwde een kansel van legosteentjes en mijn jongere broertjes en zusjes moesten op de trap zitten. Dat was de gemeente. Uiteindelijk ben ik geen dominee geworden maar wel kerkelijk werker."

Gosseling is geen doorsnee protestant, blijkt uit dit interview. "Ik ben een beroepsgelovige geworden; ik ben met religie bezig in mijn werk. Dat is ook wel een soort van luxe, dat je je geloof in je werk kunt uitdragen. Ik ben een protestant met een evangelische tic. Ik laad mij soms op in een evangelische dienst, dat heb ik echt nodig."

Klik hier om het hele interview met Gosseling te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify