Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 februari 2009 door Redactie

Actie tegen creationismefolder

De creationismefolder van creatie.info, die aan 6,6 miljoen huishoudens wordt verstrekt, krijgt tegenstand uit christelijke hoek. Op de website www.sorryvoorditgebaar.nl kunnen christenen hun mogelijke ongenoegen uiten op de actie. In de te verspreiden folder wordt het geloof in zes scheppingsdagen van 24 uur verdedigd.

De website wil niet het creationistische standpunt betwisten, maar wel de methode van werken. Initiatiefnemer Lennart Aangeenbrug, student theologie, in het Nederlands Dagblad: "Als je dit zomaar verspreidt over zes miljoen huishoudens, krijg je enorm veel weerstand. Er wordt iets gedropt zonder dat mensen kunnen reageren'', aldus initiatiefnemer Lennart Aangeenbrug."

Aangeenbrug: "Evangelisatie is het onderliggende doel van de folder, maar evangeliseren doe je altijd vanuit een relatie. Jezus en Paulus zeggen al dat je rekening moet houden met degene met wie je spreekt. Je stemt je boodschap af op de toehoorder. In een folder waarin je heel Nederland toespreekt, kan dat niet.''

Jos de Keyzer, apologeet en columnist: "De actie tegen de creafolderactie is onnodig en schept weer verwarring én leidt tot het bespottelijk worden van het christelijk geloof in plaats van dat het iets bijdraagt. Het argument dat dit niet goed is omdat mensen niet kunnen reageren is onzin. Ik kan ook niet reageren op reclamefolders en troep op de tv; het door de evolutiegedachte gedomineerde curriculum op de school wordt mij ook ongevraagd voorgeschoteld."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen