Albert van der Heide

Dagelijks leven

30 april 2019 door Rik Bokelman

Albert van der Heide onthult hoe je je huwelijk duurzaam en bestendig houdt

In een inspirerende Facebook post schrijft christen Albert van der Heide over de kracht van een duurzaam huwelijk. "Duurzame liefde is feitelijks iets heel eenvoudigs," schrijft Van der Heide. "Je hebt er geen wetenschap of technology voor nodig. Je hoeft er geen 10 jaar voor te studeren. Je kan het zonder een team van specialisten en het overstijgt iedere uiteendrijvende kwestie."

Liefde rijpt als wijn, voegt hij toe. Het wordt smaakvoller en dieper door de jaren heen. "Het verjongt als de lente, de dreigende veroudering van je zijn. Het verrijkt je ziel, als een spiegel door een helder zicht op jezelf. Het kleurt je grijze dagen, troost je sombere nachten. Het geeft muziek in de stilte en rust in de chaos van het leven."

"Feitelijk iets heel eenvoudigs. Het begint met een keuze en het blijft een keuze. Een keuze vóór die ander elke moment elke keer weer. Die ander als belangrijker te zien dan jezelf, de ander te dienen, de ander vast te houden, en de ander los te laten. De eenvoudigste dingen geweldig te maken voor de ander."

"Ik geloof zelf dat liefde alleen maar werkt met een externe krachtbron. Dat je een Bron van Liefde nodig hebt buiten jezelf om een ander lief te kunnen hebben zoals jezelf. Ik ontdekte dat in God die onvoorwaardelijk van mij houdt, die mij elke dag vult met zijn kracht, aanwezigheid en liefde. Waardoor ik kan kiezen vóór in plaats van tégen de mensen om me heen."

"En als je in een relatie beide elkaar liefhebt vanuit die Krachtbron, de Vader, de Zoon, de Heilige Geest dan is je liefde duurzaam en bestendig. Iets van de hemel wat beschikbaar is op de aarde."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify