al-Baghdadi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 april 2019 door Redactie

Al-Baghdadi uit in nieuwe video blijdschap over aanslagen op christenen in Sri Lanka

IS-leider al-Baghdadi is na vijf jaar opgedoken op nieuwe beelden die zijn gepubliceerd door persdienst Al Furqan van IS. Het is voor het eerst in vijf jaar dat de doodgewaande IS-leider levend op beelden te zien is. Hij uitte in de video ook zijn blijdschap over de aanslagen op christenen in Sri Lanka. 

In de video prijst Baghdadi ook de plegers van de aanslagen in Sri Lanka waarbij vorige week meer dan 250 mensen, waaronder veel christenen, om het leven kwamen. Het lijkt erop dat wat hij zegt over de aanslagen in Sri Lanka mogelijk later in alleen audiovorm is toegevoegd. 

Volgens al-Baghdadi waren de aanslagen een wraakneming voor Baghouz, het laatste grote IS bolwerk dat gevallen is. "De oorlog in Baghouz is voorbij. Maar ze heeft getoond hoe wreed, hoe verschrikkelijk de christenen zijn en welke slechte bedoelingen ze hebben."

Baghdadi voegde toe dat de Jihad tegen onder andere christenen volgens hem zullen doorgaan tot "de Dag des Oordeels". Verder moedigde hij zijn volgelingen aan om "met al hun mogelijkheden" te blijven strijden tegen de vijanden van de islam. 

De afgelopen jaren werd verschillende keren gemeld dat Al-Baghadadi dood zou zijn. De nieuwe beelden bewijzen dat dit niet zo is. Temeer omdat hij het in de video expliciet heeft over de recente aanslagen in Sri Lanka.


Aanslagen Sri Lanka
- Dominee Prosman en Bart Jan Spruyt hekelen reacties op aanslagen Sri Lanka
- Sri Lanka: Minuten voordat de bom afging vroeg de zondagschoolleidster of de kinderen bereid waren te sterven voor Christus
- Telegraaf-journalist vindt lauwe reacties op aanslagen Sri Lanka opmerkelijk
- Zelfmoordterrorist Sri Lanka vergiste zich: Sionskerk werd nieuw doelwit
- Aanslagen Sri Lanka: Ramash redde dankzij zijn heldendaad honderden kerkgangers
Meer over Aanslagen Sri Lanka »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!