Nieuws

30 april 2019 door Patrick Simons

Ds. W. van der Lingen overleden: "Ik heb als een blind paard gelopen en de Here heeft het geleid"

Ds. W. Van der Lingen van Nederlands Gereformeerde Kerk is overleden. Hij was met 98 jaar de oudste predikant binnen het kerkverband. Van der Lingen was onder andere predikant van NGK/GKv De Brug in Wapenveld.

Toen hij 65 jaar predikant was, in 2013 gaf Van der Lingen een interview aan Opbouw. Hij keek destijds dankbaar terug op zijn leven: “We hebben als domineespaar een mooi leven gehad en we zouden het zo over doen. Als ik terugkijk, kan ik niet anders zeggen dan dat die tijd tot een zegen is geweest. Ik heb als een blind paard gelopen en de Here heeft het geleid.”

Ook gaf de predikant destijds aan zich zorgen te maken over de kerk vandaag de dag. “Ik zie afkalving aan alle kanten. Mijn grootste zorg is dat er steeds minder gepredikt wordt over de verzoening van onze zonden Daardoor verachtert de gemeente in de genade. De preken zijn vooral warm, God als hulp bij ongelukken. God houdt van je, maar vergeving en genade, dat hoor je te weinig. ‘Wat is uw enige troost in leven en sterven’, daar gaat het om. Dat ik met lichaam en ziel het eigendom ben van mijn getrouwe Zaligmaker Jezus Christus, die met zijn dierbaar bloed voor al mijn zonden volkomen heeft betaald. Dáár gaat het om.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify