Costi

Nieuws

29 april 2019 door Patrick Goede

Neef van Benny Hinn legt uit waarom hij brak met het welvaartsevangelie en 'gemene leugens' genezingsbediening

Benny Hinn hield grote bijeenkomsten waarin hij mensen vroeg om veel geld voor zijn bediening. Zijn hele familie was erbij betrokken. Toen Benny jaren geleden Nederland aandeed werden de leiders van de VEG op manipulatieve wijze verzocht "bovennatuurlijk te geven". De broer van Benny controleerde de generositeit van de leiders persoonlijk door de envelopjes op het podium open te maken. Ik was er destijds zelf bij. Costi Hinn, de neef van Benny heeft onlangs radicaal gebroken met de praktijken van zijn oom en diens familie, hij vertelt daarover bij Relevant Magazine.

Welvaartsevangelie
Costi groeide op met het welvaartsevangelie in de bediening van zijn oom. Hij zegt dat God hem langzaam voorbereidde op een ommekeer. "Er begonnen steeds meer dominosteentjes te vallen. Uiteindelijk veranderde ik compleet in wat ik nu bestempel als een genadevol ontwaken. Ik gaf op een gegeven moment een preek over Johannes 5. Jezus geneest daar een verlamde man. Jezus vraagt of de man genezen wil worden en geneest hem, terwijl de man alleen maar klaagt dat hij niet op tijd in het heilige water kan komen," zegt Costi.  

Leugens
"Dat ging zo erg in tegen wat ik geleerd had. Er was geen fanfare, geen proces, geen muziek, geen collecte. Jezus genas hem gewoon. We zien Jezus in Johannes 5 als de soevereine geneesheer. Maar veel van de gemeenste leugens van de genezingsbediening gingen over een tekort aan geloof of het niet hebben beleden van zonden waardoor mensen zelf schuldig zouden zijn aan het falen van hun genezing. Ik was verbouwereerd. Dit was mij altijd geleerd en dit had ik altijd geloofd," aldus de neef van Benny Hinn.

Weerstand
Toen Costi de bediening van zijn oom vaarwel zei verloor hij in eerste instantie bijna alles wat hij had. "Voor mij voelde het zo. De gemiddelde Amerikaan zou wellicht zeggen: 'welkom in de realiteit.' Ik ontdekte een enorme vreugde in het hard werken voor mijn geld. Ik was gewoon een normale man geworden. Door de familie werd ik wel bedreigd. Ze zeiden dat ik spiritueel en fysiek de nadelen zou ondervinden. Dat ik vroeg zou sterven en mijn kinderen ook. We wisten echter dat we veilig waren in Christus en dat we wandelenden op het juiste pad," klinkt Costi allerminst bang. 

Reacties

A
Genazen er uberhaupt eigenlijk mensen bij Benny Hun?
REAGEER
Eric H.? Hu? Bedoelt u nu dat de gelovigen zo'n Hinn financieel moeten steunen??

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify