Grote kerk Nijkerk

Nieuws

29 april 2019 door Jeffrey Schipper

Nieuwe dominee voor hervormd Nijkerk: ds. E. van den Noort

De hervormde gemeente in Nijkerk (wijk 3, foto) verwelkomt binnenkort een nieuwe dominee. Ds. E. van den Noort uit Ernst heeft het beroep aanvaard. Hij volgt in de Gelderse plaats de eerder dit jaar naar Sommelsdijk vertrokken ds. M. K. de Wilde op.

Ds. M. J. van Oordt denkt de komende tijd na over een mogelijk vertrek uit Bodegraven. De hervormde predikant heeft een beroep uit Delft (Marcuskerk) ontvangen. In Strijen hoopt de hervormde gemeente (Ichthus) op de komst van ds. J. B. Alblas. Hij is sinds 2000 predikant in Katwijk aan Zee.

De protestantse gemeente in Grijpskerk heeft weer een eigen predikant. Ds. J. F. Kroon heeft het beroep aanvaard en neemt afscheid van zijn gemeente in Garijp. Ook ds. J. Stegink uit Sittard bereidt zich voor op een verhuizing. Hij gaat aan de slag in de protestantse gemeente te Parkstad (Brunssum-Heerlen-Landgraaf).

Ds. T. C. Verhoef blijft trouw aan zijn gemeente in Nijkerk. De predikant van de Fonteinkerk bedankte voor een beroep uit Nieuwerkerk aan den IJssel (hervormd wijk 2). Proponent J. A. Hoogesteger kan voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant. Hij heeft heeft beroep van de hervormde gemeente in Dussen-Hank ontvangen.

Foto: Hervormd Nijkerk

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify