Nedag Uitgevers

God

29 april 2019 door De Nieuwe Koers

Opinieblad De Nieuwe Koers komt in handen van Nedag Uitgevers

Het christelijk opinietijdschrift De Nieuwe Koers is overgenomen door Nedag Uitgevers, de eigenaar van het Nederlands Dagblad.

De Nieuwe Koers werd de afgelopen jaren uitgegeven door Vakmaten Uitgevers, net als Nedag gevestigd in Amersfoort. Hoofdredacteur Felix de Fijter blijft zijn functie bekleden, maar draagt de uitgeef-verantwoordelijkheid voor De Nieuwe Koers over aan Nedag.

Voor Nedag past een tijdschrift als De Nieuwe Koers in de verbreding van het aanbod in journalistieke productvormen. ‘Naast de klassieke zesdaagse krant, komen steeds meer andere producten, waaronder mengvormen van digitaal en papier’, zegt directeur-uitgever Rinder Sekeris. ‘Met De Nieuwe Koers, dat dit jaar 50 jaar bestaat, krijgt Nedag een degelijke, bewezen titel in huis die past binnen onze missie: het leveren van betrouwbare informatie in de vorm van nieuws, achtergronden en verdieping vanuit een uitgesproken, christelijke identiteit.’ 

Vol overtuiging
‘De Nieuwe Koers gaat de samenwerking met Nedag vol overtuiging aan’, zegt De Fijter. 

Hij is sinds 2008 bij het blad betrokken en sinds januari 2017 als hoofdredacteur actief. ‘Nedag en De Nieuwe Koers zijn beide overtuigd van het blijvend belang van kwalitatief hoogwaardige journalistiek. En we zien mogelijkheden om elkaar daarin te versterken.’

De Nieuwe Koers, eerder CV.Koers geheten, heeft sinds de oprichting in 1969 een unieke plaats gehad in het christelijke medialandschap als onafhankelijk maandblad. 

‘Die onafhankelijke positie is essentieel en blijft gewaarborgd, ook nu De Nieuwe Koers onder de vlag van Nedag zal verschijnen’, zegt De Fijter.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify