homoseksualiteit

Nieuws

29 april 2019 door Patrick Simons

Homoseksualiteit blijft gevoelig onderwerp in kerken: "Het gaat om ongeveer zeven teksten"

John Lapré schreef samen met de evangelische voorganger Wieger Sikkema het boek 'Van hart tot hart' waarin een open briefwisseling plaatsvindt over homoseksualiteit.

In het programma 'Ik geloof in Gelderland' van Omroep Gelderland komen beide heren uitgebreid aan het woord over het boek. John: "We zijn samen brieven gaan schrijven over dingen die in de evangelische kring belangrijk zijn als het gaat om homoseksualiteit en geloven."

"Persoonlijk geloof ik dat homoseksualiteit onderdeel is van de hele gebrokenheid is van de schepping", citeert Sikkema één van zijn brieven. "We komen niet als onbeschreven en volmaakt schone bladen op de wereld. Er worden kinderen geboren met handicaps, mensen met psychische ziekten en zwakheid." "Dat vind ik behoorlijk confronterend", reageert Lapré. "Het gaat er niet zozeer om of het nu gebrokenheid is of niet. Het gaat om mensen van vlees en bloed."

Het blijft opvallend dat homoseksualiteit zo'n groot onderwerp blijft binnen de kerk. Sikkema: "Ik denk dat het te maken heeft met hoe je naar kerk zijn kijkt en hoe je bepaalde teksten in de Bijbel leest. Dan nog vraag ik me soms af waarom het zo'n groot onderwerp is. Het gaat om ongeveer zeven teksten in de Bijbel. Over rijkdom en armoede zijn honderden teksten. Daar hebben we het nooit of heel weinig over in de kerk. Blijkbaar zijn alle dingen die met seksualiteit te maken hebben toch heikele onderwerpen voor christenen."

Bekijk het fragment vanaf 17:18

Reacties

S
Nieuwe bijbeluitleg: als het er maar 6x instaat dan doe we het gewoon lekker toch. Of we spelen geboden tegen elkaar uit. Omdat Jantje niks aan armenzorg doet, gaat Pietje met strandweer niet meer naar de kerk.
G
Dat is niet wat er staat of beweerd wordt.

Toon meer antwoorden (5)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify