segers

Nieuws

29 april 2019 door Patrick Simons

Steeds onveiliger voor christenen in Egypte: "Geen enkele minderheid is veilig"

Het geweld tegen christenen neemt in Egypte steeds grotere vormen aan. De koptische minderheid in het land krijgt al decennia lang te maken met pesterijen en zelfs geweld. Het leidt er inmiddels zelfs toe dat ze vertrekken uit het land.

De koptische kerk is in Egypte steevast het doelwit van moslimterreur. Er vinden aanslagen plaats, maar ook op tal van andere manieren wordt het de Kopten haast onmogelijk gemaakt om te geloven én te leven. De laatste maanden neemt het geweld weer behoorlijk hard toe. Moslims in de omgeving van kerken doen er letterlijk alles aan om ervoor te zorgen dat ze gesloten worden.

Eerder deze maand werd er nog een video opgenomen in Sohag, waarin te zien was hoe inwoners van de provincie een buurvrouw die christelijk is mishandelden en sloegen met stokken. Dit alles werd gefilmd en vervolgens via internet verspreid als waarschuwing. Ook Gert-Jan Segers, fractievoorzitter van de ChristenUnie en ooit inwoners van Egypte, uit via Twitter zijn zorgen over het de situatie van Koptische christenen. "De zegen van onze rechtstaat is dat minderheden dezelfde rechten hebben als de meerderheid. De tragiek van het nog steeds veelkleurige Midden-Oosten is dat geen enkele minderheid veilig is. Zeker m'n Koptische broeders en zusters niet."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify