Ava

Levensverhaal

29 april 2019 door Patrick Simons

Ava opgepakt en mishandeld vanwege haar geloof: "Ik kan niet anders en wil vertellen wie Jezus is"

In Nederland en vrijwel alle andere landen in het westen krijgen we gelukkig volop de gelegenheid om ons geloof te belijden en te beoefenen. Dat is helaas lang niet overal zo. SDOK (Stichting De Ondergrondse Kerk) komt dagelijks in aanraking met de meest pijnlijke verhalen over vervolgende christenen. Bijvoorbeeld het verhaal van de Koerdiche Ava. 

De organisatie deelt het verhaal op haar eigen Facebook pagina. Ava gelooft in het geheim en belt daarover iedere dag met veldwerkers van SDOK. Iedere dag, totdat de telefoon plotseling niet meer over gaat. Het blijft stil. De veldwerkers vragen zich natuurlijik af of ze ontdekt is en wat er in dat geval gebeurd zou zijn. Na een paar dagen radiostilte laat Ava weer van zich horen. Ze stuurt een foto van haar eigen gezicht dat helemaal bont en blauw is geslagen. Ze vertelt dat ze vanwege haar geloof is opgepakt én mishandeld. Gelukkig is ze ook bijzonder snel weer vrijgelaten.

Een veldwerker van SDKOK reageert. "We bidden met haar en manen haar tot voorzichtigheid. Maar elke dag deelt ze het Evangelie." Ava zelf zegt simpelweg niet te kunnen zwijgen. "Ik kan niet anders, ik wil vertellen wie Jezus is. Hij is alles voor me." Een paar weken na deze gebeurtenis werden er meerdere vrouwen in de badkamer van Ava gedoopt. Ava houdt, ondank angst en vervolging vol, net als andere gelovigen. De SDOK roept christenen tot slot op om voor haar te bidden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify