sri lanka
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 april 2019 door Patrick Simons

In Sri Lanka geboren Shamila start inzamelingsactie voor getroffen christelijke gemeenschap

Het Paasfeest zal in Sri Lanka nooit meer hetzelfde zijn. Ieder jaar opnieuw zullen de gedachten in het land uitgaan naar Eerste Paasdag 2019 toen er door meerdere aanslagen ruim 300 mensen om het leven kwamen.

Het land is al ontzettend kwtsbaar. Jarenlang woedde er een oorlog die eigenlijk pas stopte door een verwoestende tsunami. Nu leek het eindelijk rustig te zijn in het land, tot een groep radicale moslims besloot om daar verandering in te brengen. Shamila werd geboren in Colombo en later geadopteerd door een Nederlands gezin omdat er oorlog in het land heerste. Natuurlijk is ook Shamila ontzettend aangedaan door wat er gebeurd is.

Shamila heeft echter besloten om het verdriet dat ze om haar moederland heeft om te zetten in iets positiefs. Ze is daarom een inzamelingsactie gestart om de christelijke gemeenschap in Sri Lanka financieel te helpen. Het geld dat opgehaald wordt, is bedoeld voor de wederopbouw van de kerken, de getroffen gemeenten en natuurlijk voor de slachtoffers van de aanslagen. Juist omdat het christendom namelijk een behoorlijk minderheid in Sri Lanka is, is het allesbehalve zeker dat de overheid ze zal steunen en helpen bij de wederopbouw.

Overigens woont Shamila nu nog steeds in Nederland. Ze is getrouwd met Marcel en is moeder van twee kleine kindjes. Overigens zijn Marcel en Shamila inmiddels al meerdere keren in Sri Lanka geweest. Shamila overlegt met de ambassade van Sri Lanka in Den Haag om ervoor te zorgen dat het opgehaalde geld op de juiste plek in Sri Lanka terecht komt. 

Update: Shamila is inmiddels een samenwerking aangegaan met stichting Kalyani om samen zoveel mogelijk geld op te halen en om er zeker van te zijn dat het opgehaalde geld goed terecht komt. 


Aanslagen Sri Lanka
- Dominee Prosman en Bart Jan Spruyt hekelen reacties op aanslagen Sri Lanka
- Sri Lanka: Minuten voordat de bom afging vroeg de zondagschoolleidster of de kinderen bereid waren te sterven voor Christus
- Telegraaf-journalist vindt lauwe reacties op aanslagen Sri Lanka opmerkelijk
- Zelfmoordterrorist Sri Lanka vergiste zich: Sionskerk werd nieuw doelwit
- Aanslagen Sri Lanka: Ramash redde dankzij zijn heldendaad honderden kerkgangers
Meer over Aanslagen Sri Lanka »

Klik hier voor meer informatie over de inzamelingsactie en om te doneren!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!