Nieuws

26 april 2019 door Patrick Simons

Jan Mulder maakt programma over het eeuwige leven

Bij eeuwig leven denken de meeste christenen toch aan het leven na de dood. Jan Mulder maakte echter een tv-programma over eeuwig leven hier op aarde. Hij onderzoekt daarin hoe ver de wetenschap staat met het verlengen van het menselijk leven en praat met mensen over eeuwig leven.

Donderdagavond vertelde Mulder erover bij Pauw aan tafel. Er wordt een fragment van een gesprek uit het nieuwe programma getoond waar een wetenschapper vertelt dat het goed mogelijk is dat onze menselijke hersenen in 'de cloud' leven. Wanneer het lichaam dan op zou houden met bestaan, kun je de hersenen eenvoudig uploaden naar een robot en op die manier kun je voortleven. "Dat klinkt als muziek in de oren", reageert Mulder. "Alles beter dan het lange, saaie, eindeloze niets", waarmee hij doelt op de dood.

"In de wetenschap is men behoorlijk ver. Organen kunnen allemaal vervangen worden. Het brein is nog een beetje een probleem. Maar dat kun je straks gewoon kopieren en zelfs een beetje beter maken."

Reacties

Jan Mulder, kun je rekenen? Zo ja, reken er dan maar niet op.
REAGEER
De Bijbel spreekt over 'wijsheid' en 'verstand'. Dan wordt hier mee bedoeld, kennis van God, zoals er staat geschreven: -”Eerbiedig ontzag voor de Here is de basis van alle wijsheid, en het kennen van God geeft meer inzicht. Want de wijsheid verlengt uw leven en God zal er jaren aan toevoegen”- (Spr.9). Jezus heeft van zichzelf vele malen gezegd, dat het geloof in Hem eeuwig leven geeft (Joh.3,6,10).

In alle interviews met Jan Mulder is nog niet één keer gelinkt aan het christelijk geloof.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify