prostitutie

Dagelijks leven

29 april 2019 door Geraldine Averesch

Waarom prostitutie in Nederland verboden zou moeten worden

Prostitutie zou in Nederland niet legaal moeten en mogen zijn! In de prostitutiebranche zijn grote problemen. De overheid schiet ernstig tekort. SGP-jongeren vindt dat prostitutie verboden zou moeten worden! De jongerenbeweging Exxpose haakt hier op in met de petitie; ‘Ik ben onbetaalbaar.’

In Nederland zijn er tussen de twintigduizend en dertigduizend mensen werkzaam in de prostitutie. Van de vrouwen en mannen die werkzaam zijn in de prostitutie heeft 70 % te maken met fysiek geweld en 60 % zelfs met verkrachting. Als gevolg van onder andere geweld en uitbuiting, kampt 68 % met de symptomen van PTSS. Deze schokkende cijfers meldt de jongerenbeweging Exxpose op haar website. Dit zijn erg veel negatieve effecten. Je zou verwachten dat de overheid actie onderneemt, maar niets is minder waar!

De overheid gaat voor een 'veilige' en 'gezonde' prostitutiebranche. Hieraan zijn verschillende meldpunten en instanties gekoppeld om bijvoorbeeld misbruik of uitbuiting te melden, maar ook om verschillende vragen te beantwoorden over werkzaam zijn in de prostitutie. Op één van deze sites kwam ik een ‘Wat voor prostitutieklant ben jij?’-test tegen. Mij geeft dit absoluut geen betrouwbaar en professioneel beeld.

De huidige wetgeving schiet sterk tekort. In Nederland is de drempel erg laag om te gaan werken in de prostitutie. Je mag al werkzaam zijn in de prostitutie vanaf je achttiende levensjaar. Op deze manier komen erg jonge mannen en vrouwen in de prostitutie terecht en komen ze al erg jong in aanraking met geweld en uitbuiting. Juist deze mensen zouden daartegen beschermd moeten worden! Ook heb je alleen een EU-paspoort nodig en een vast inschrijfadres om werkzaam te zijn in Nederland. Helaas ligt ook nog eens het stigma op prostitutie dat je er snel geld mee verdient. Vaak zijn jonge mensen hier op belust. Juist deze doelgroep is zich niet bewust van de emotionele gevolgen van dit beroep. Deze mensen worden voor hun leven getekend. De kans om in de maatschappij deel te nemen, wordt hun op deze manier ontnomen en de overheid is hier zelf verantwoordelijk voor!

De prostitutiebranche is niet gezond en veilig. Dit zal ook nooit zo worden. De mensen zijn niet geschapen om op deze manier met elkaar om te gaan. God heeft Zijn eigen Zoon gegeven om voor onze zonden te betalen. Wij zijn met een onvoorwaardelijk liefde gekocht. Wij zijn onbetaalbaar!

Geraldine Averesch is politiek bestuurslid SGP-jongeren.

Reacties

E
Ik verbaas mij iedere keer dat vrouwen zoals jij Geraldine zo goed denken te weten hoe het allemaal verloopt in de prostitutie en dat jullie , uitgerekend jullie als vrouwen (en helemaal jij als christen,) deze doelgroep vaak zo slecht neer zetten i.p.v te steunen. Steun , respect en begrip (en ook zeker in veel gevallen ondersteuning) heeft deze groep nodig. Weggeduwd worden uit de maatschappij en ze neerzetten als een stel trieste, imbeciele personen gebeurd al genoeg , geloof me, dus verdiep je nou eens echt hierin en kom met een ander plan!
K
Wel alsjeblieft goed lezen Ellen, Geraldine zet ze niet neer als zielige personen, maar vind dat de schuld bij de overheid ligt die hier aan wat aan moet doen, goed statement! Door dat dit toegelaten wordt maken we wel mensen die afhankelijk worden van prostitutie en ontnemen hen de kans op een opleiding en goede baan, ben benieuwd hoe je zou reageren als je dochter voor een vakkenkeuze op school ook prostituee kon worden, want de overheid ziet dit toch als beroep, ik denk dat je haar dan toch een andere opleiding of vak aanraadt.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify