Mercy Ships Holland

Nieuws

01 mei 2019 door Mercy Ships

Mercy Ships Holland breidt uit: nieuw kantoor voor afdeling Inkoop & Logistiek

Een nieuwe mijlpaal voor Mercy Ships Holland: afgelopen week opende de afdeling Inkoop & Logistiek een nieuw kantoor in het pand van Mercy Ships in Rotterdam. Mercy Ships Holland bevoorraadt het schip de ‘Africa Mercy’ voor meer dan de helft van de goederen. Het neemt hiermee een belangrijke logistieke plek in binnen de internationale organisatie van Mercy Ships. Vanuit Rotterdam verschepen we jaarlijks meer dan 20 containers met technische materialen, medicijnen en ook levensmiddelen naar het schip.

Groei
Het nieuwe kantoor was hard nodig vanwege de groei van Mercy Ships Holland tot officieel European Distribution Center voor Mercy Ships wereldwijd. Deze beslissing is in internationaal verband genomen vanwege de komst van het tweede schip, dat naar verwachting in 2020 klaar zal zijn. Met de komst van een tweede schip verdubbelt onze medische capaciteit. Dat betekent ook een verdubbeling in het aantal materialen dat opgeslagen en verscheept moet worden. Met het nieuwe kantoor en een nieuwe indeling van het magazijn ontwikkelen we de capaciteit om het nieuwe schip op een effectieve en snelle manier van materialen te voorzien.

Over Mercy Ships
Mercy Ships biedt gratis gezondheidszorg door levensveranderende operaties en werkt aan capaciteitsopbouw en duurzame ontwikkeling in landen waar gezondheidszorg niet vanzelfsprekend is. Mercy Ships werd in 1978 opgericht door Don en Deyon Stephens en heeft in meer dan 70 landen gewerkt. De Africa Mercy wordt bemand door 400 vrijwilligers uit 40 landen, gemiddeld 1.000 vrijwilligers per jaar. Professionals zoals chirurgen, tandartsen, tandartsen, verpleegkundigen, trainers in de gezondheidszorg, leraren, koks, zeelieden, ingenieurs en agrariërs doneren hun tijd en vaardigheden aan dit bijzondere werk. Met kantoren in 16 landen wil Mercy Ships individuen veranderen en landen ondersteunen.

Klik hier voor meer informatie over Mercy Ships!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify